A Szelektív Szombaton fogadta a látogatókat az ÖKO-Pannon mozgó kiállítása

THGIsmét gyermekzsivajtól volt hangos az Erdei Tornapálya, ugyanis 2011. szeptember 17-én a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 4. alkalommal hirdette meg a Szelektív szombat elnevezésű környezetvédelmi családi napot.

A reggel 10 órától kezdődődő vetélkedősorozatra családokat (min. 1 felnőtt és 1 gyerek) vártak a szervezők. A rendezvény helyszíne ezúttal is a nyíregyházi Erdei tornapálya volt, ahol játékos vetélkedők segítségével hívták fel a résztvevők figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, valamint annak helyes gyakorlatára.

Az idei év egyik újdonságaként a rendezvényhez csatlakozott az Öko-Pannon Újrahasznosítási hónap utazó kiállítása.Nyíregyházára érkezett ugyanis az ÖKO-Pannon interaktív rendezvénykamionja, amely egy hónapon át járja az országot, hogy játékos eszközökkel buzdítsa a hulladékok újrahasznosítására az óvodásokat és az iskolásokat. A mozgó kiállítását Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Önkormányzati Hivatal elnöke nyitotta meg.