Nyílt napon mutatkozik be a Nyíregyházi Főiskola

 Közeledik a felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő, hiszen február 15-én éjfélkor lezárul a felvételi jelentkezés időszaka. Január 25-én lesz a Nyíregyházi Főiskola második nyílt napja. 

 

 
Eddig a napig minden jelentkezőnek döntenie kell arról, hogy melyik felsőoktatási intézményben szeretne továbbtanulni, és el kell küldenie a kitöltött jelentkezési lapokat az Országos Felsőoktatási Felvételi Irodának.
 
A felsőoktatási tanulmányok helyszínének kiválasztása nem könnyű feladat, sok érvet kell felsorakoztatni, számos körülményt kell figyelembe venni, a döntés ugyanis nem csupán az elkövetkezendő néhány évet befolyásolhatja, hanem egy egész életre szól. Felelőssége van ebben a továbbtanulónak, a családnak s nem kevésbé a felsőoktatási intézményeknek.
 
A Nyíregyházi Főiskola nyílt napon szeretné bemutatni sokszínű képzési palettáját, s az intézményben folyó mozgalmas életet. A rendezvény január 25-én, szerdán 10 órakor kezdődik az intézmény ’B’ épületének Kodály Kulturális Centrumában. Bartók Eszter fellépésével indul a program, melynek műsorvezetője a főiskola másik arca, a televíziós műsorvezető, Szakál Miklós lesz, aki játékokkal is várja a fiatalokat.
 
A rektori köszöntőt általános felvételi tájékoztató követi, ezután a vendégek megismerkedhetnek az intézménnyel, a választható szakokkal, informálódhatnak az egyes karokról, majd a szórakoztató és kulturális programok nyomán bepillanthatnak a hallgatói életbe.
 
Szeretettel várnak minden érdeklődőt, akik személyre szabott tanácsokat is kaphatnak!
 
Bőséges, gyakorlatorientált képzési kínálatunkban 33 alapszak, 3 diszciplináris és 15 mesterképzési szak szerepel, s a felsőfokú szakképzéseinken és a szakirányú továbbképzési szakjainkon szintén olyan jól használható ismereteket szerezhetnek helyben a hallgatók, melyek a régiós munkaerőpiac elvárásaihoz is igazodnak.