Soltész István nyíregyházi művész fotókiállítása

Debrecenben a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ III. emeleti kiállítótermében 2012. július 14-én szombaton 16 órakor nyílik Soltész István nyíregyházi fotóművész „Vadak, halak, madarak” című fotókiállítása.

 

 
Több szempontból is egyedülálló kiállításra kerül sor. A Modem megnyitása óta ez az első kifejezetten fotográfiákat bemutató tárlat. A kiállítóteret ezeknek a fényképeknek speciálisan átalakították.
 
Nyíregyházi alkotóművészek közül elsőként Soltész István fényképei jelennek meg a legelismertebb kiállító helyen. Az alkotónak ez az első összefoglaló nagy kiállítása Magyarországon.
 
Soltész István nem csak a fotográfiákat készítette el saját kezűleg, hanem a felvételek készítéséhez szükséges - a fényképezés hőskorát idéző fából készült, kihuzatos, állványos - nagyméretű síkfilmes fényképezőgépeket is. A klasszikus módszer követői Argentum típusú kameráival egyre többen készítenek világszerte nagy formátumú fényképeket.
 
A kiállítás hétfői napok kivételével minden nap megtekinthető október 7-éig. Ez idő alatt több alkalommal tárlatvezetésre kerül sor Soltész István fotóművész és felkért szaktekintélyek által.