Vidor Fesztivál 2012 - csütörtöki program

Bár hamarosan véget ér az idei Vidor Fesztivál, a lendület nem tört meg, tovább dübörögnek a jobbnál-jobb programok, a bohócok talán még vidámabbak, az időjárás pedig talán sosem volt ilyen kedvező! 

 

KOSSUTH TÉR
 
KONCERT 19:00 INGYENES!
 
BERECZ ANDRÁS ÉS BARÁTAI
 
A 2011-ben Kossuth-díjjal is elismert Berecz András úgy tartja, a mesemondó hivatása új életet lehelni a régi mesékbe. De nemcsak a régieket fényesítgeti, hanem újakat is keres. Pályája kezdetén a csángók között, később Erdélyben, Felvidéken, Somogyban, a Nagykunságban, a Nyírségben és Csuvasföldön gyűjtött meséket, dalokat. Számtalan lemezt, rádió- és televízió felvételt készített itthon, Európában, az USA-ban és Kanadában is. Legutóbb Gyergyóban járva székely népdalokat gyűjtött, melyek Hazakísérlek című lemezén jelentek meg. Ezúttal kiváló népzenész barátaival lép a VIDOR Fesztivál színpadára.
 
 
FILMVETÍTÉS 20:30 INGYENES!
 
A MINISZTER FÉLRELÉP 50 ÉV LEGENDÁS SIKEREI
Magyar vígjáték, 1997
Rendező: Koltai Róbert, Kern András
Főszereplők: Dobó Kata, Gáspár Sándor, Koltai Róbert, Kállai Ferenc, Kern András, Udvaros Dorottya
 
Vitt Péter miniszter az a fajta férfi, akit a nők legtöbbje meg akar szerezni magának. Okos, sármos, és mindig talpra esik, ő az Országház Don Juanja. Az éjszakai ülésre készülődő Parlamentből kilépve éppen arra készül, hogy félrelépjen. És mivel kettőn áll a vásár, ehhez szüksége van egy Tündére is, aki mellesleg ellenzéki titkárnő. Az induló képlet tehát: egy kalandéhes miniszter, egy inkognitóban utána surranó titkárnő, egy féltékeny feleség, egy még féltékenyebb férj, és egy szálloda, amellyel szemben már ott várakozik maga a végzet... 
 
 
SZÍNHÁZ
 
Nagyszínpad
 
Augusztus 30. csütörtök 1800
Radnóti Színház, Budapest - Georges Feydeau: Bolha a fülbe
Rendező: Mohácsi János
Főszereplők: Gazsó György, Csányi Sándor, Kováts Adél
 
Kamara
 
Augusztus 30. csütörtök 1800 és 2200
Orlai Produkciós Iroda, Budapest - Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre
Rendező: Göttinger Pál
Főszereplők: Fullajtár Andrea, Őze Áron