Vigyázzunk kedvencünkre augusztus 20-án!

Augusztus 20-án ismét felcsendülnek a petárdák, tűzijátékok durranásai. Ezek a pirotechnikai eszközök kellemes szórakozást jelenthetnek az emberek számára, ugyanakkor nagyon megrémíthetik az állatokat!

Az Állatbarát Alapítvány munkatársai arra kérik az állattartókat, hogy, e veszélyeztetett időszakban fokozottan figyeljenek kedvenceik biztonságára. Alapítványunk számtalan olyan esettel találkozik évről évre, amikor a tűzijáték okozta hanghatások miatt a kutyusok ijedten elmenekülnek otthonról, közlekedési balesetek áldozatává válnak vagy olyan messzire kóborolnak, hogy már nem találnak haza!

 
Kérünk mindenkit, hogy próbálják megelőzni a bajt és a tűzijáték idején legyenek az állataik közelében vagy zárják őket biztonságos helyre! Fontos, hogy a szabadban tartott állatokon legyen nyakörv, rajta a gazda nevével és elérhetőségével, így ha mégis elmenekül a kutyus, akkor könnyebben hazakerülhet, valamint Alapítványunknak is jelezzék az eltűnést, hogy tudjunk segíteni! Ezt telefonon, személyesen, vagy e-mailen keresztül is megtehetik, de mindenképpen fontos, hogy egy fényképet, leírást a kutyáról, és telefonos elérhetőséget adjanak meg munkatársainknak!
 
Ha tudja a gazdi, hogy kutyája fél a hirtelen hanghatásoktól, akkor a gyógyszertárakban kapható kifejezetten állatoknak készült nyugtatószerekkel segíthet átvészelni kedvenceinek ezt a stresszes időszakot.
 
Nyíregyházán fokozottan ügyeljenek augusztus 20-án, 21: 30 perctől, (a Kossuth-tér közelében) ekkor a szökőkútavatás miatt fény és hanghatások kezdődnek el, és természetesen a későbbi tűzijátékról se feledkezzenek meg!
 
 
Bővebb információk: Állatbarát Alapítvány
cím: 4400, Nyíregyháza, Csatorna u. 2.
tel: 42/ 727-736