A NYÍRERDŐ-vel kerekeztek Fehérgyarmat környékén

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. amellett, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében mintegy 60 ezer hektár állami tulajdonú erdőt kezel, a környezeti nevelést is kiemelten fontos feladatnak tartja. Mi azt valljuk, hogy a környezet megismertetéséhez, az eredményes közjóléti munkához nem feltétlenül van szükség szükséges drága beruházásokra. 

 

 

Igyekszünk olyan programokat szervezni, amelyek során a gyerekeket megismertetjük az erdő élővilágával, az erdészek munkájával, és a fenntartható erdőgazdálkodással. Hagyományteremtő szándékkel „Két keréken a NYÍRERDŐ-vel” elnevezéssel kerékpártúrára hívtuk a gyerekeket szeptember utolsó szombatján. Felvettük a kapcsolatot Fehérgyarmat város önkormányzatával, és a közreműködésükkel a Kölcsey Ferenc Református iskola, Óvoda és Bölcsőde valamint a Bárdos Lajos Általános Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak egy-egy csoportja vállalkozott az erdei kirándulásra. Nevelőkkel és kísérőkkel együtt több mint harmincan tették meg az utat, Tóth János erdészeti igazgató vezetésével Fehérgyarmatról Túristvándiig, majd vissza.
 
A nap folyamán megnézték a Szatmár-Beregi Tájvédelmi körzet részének számító Kömörői erdőt, ahol a természetközeli erdőfelújítás módszereiről is hallottak. Az ebédre feltálalt vaddisznópörköltöt a Túr partján fogyasztotta el a társaság. A „Két keréken a NYÍRERDŐ-vel” elnevezésű programot nemcsak Fehérgyarmaton rendeztük meg: ugyanezen a napon Debrecenben is sor került egy biciklitúrára – mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója, a rendezvény ötletgazdája.