Elsöpró nyíregyházi siker a Szólótáncfesztiválon

 

Kiemelkedően szerepeltek a Nyírség Táncegyüttes szólistái a XXI. Békéscsabai Országos Szólótáncfesztiválon, amelyen az Aranysarkantyús és Aranygyöngyös Táncos címekért folyik a nemes és igen magas színvonalú versengés. 
 

 

 
A férfi előadók két kötelező táncot mutattak be: szatmári pásztorbotolót és inaktelki legényest,a párok pedig dél-alföldi oláhost és frissest valamint mezőkölpényi korcsost és cigánycsárdást! A kötelezőkön kívül minden versenyző bemutathatta szabadon választott táncát is.
 
- Bohács Gitta és Éder Róbert a Martin György Néptáncszövetség Különdíját kapták a paszabi csárdás lenyűgöző előadásáért
- Kurinszky Márk a fesztivál legígéretesebb fiatal versenyzőjének odaítélt Junior Díj büszke tulajdonosa lett, mellyel elnyerte a következő fesztiválon előválogató nélkül való indulás lehetőségét (tánca: mezőszopori ponturi és barbunc)
- a legnagyobb elismerést Ugyan Attila kapta: ÖRÖKÖS ARANYSARKANTYÚS TÁNCOS címet nyert (tánca: decsi verbunk); ez a díj annak a táncosnak jár, aki harmadik alkalommal nyer Aranysarkantyút, s ezután versenyzőként többé már nem induhat ezen a versenyen.
 
A szólótáncfesztivált legközelebb két év múlva rendezik meg Békéscsabán, de a szólistákat március 8-án, pénteken este 7 órakor is láthatjuk a Táncfarsangon a Móricz Zsigmond Színházban, ahol a NYÍRSÉG TÁNCEGYÜTTES mutatja be Csak homok és titok... c. nagysikerű műsorát!
 
 
Demarcsek György