Mindenütt Nő - Országos nőnapi rendezvénysorozat

A Móricz Zsigmond Színház örömmel csatlakozott az Accord World Music munkatársai által indított kezdeményezéshez, melynek az a célja, hogy a Nemzetközi Nőnap kapcsán a nőket, a nők tehetségét, tudását, érzékenységét és szépségét ünneplő rendezvénysorozatot hozzanak létre 2013. március 8–10. között. 

 

 
Időpont: 2013. március 8-9.
 
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza
 
Fővédnök: Kósa Tímea, alpolgármester asszony
 
 
 A Színház által szervezett programsorozat, melynek fővédnöke Kósa Tímea alpolgármester asszony, 2013. március 8-án, pénteken 18 órakor az „Éva lányai” elnevezésű kiállítással veszi kezdetét, melyet dr. Tasnádi Csaba igazgató úr nyit meg. A kiállításon városunk 15 aktívan alkotó képzőművésznőjének alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. 
 
Ezután 19 órától a Krúdy Kamaraszínpadon Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadásunkat tűzzük műsorra Pregitzer Fruzsina főszereplésével.
 
Másnap, március 9-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Színház és A vörös postakocsi folyóirat által közösen szervezett kerekasztal-beszélgetés, amelynek keretében három, a folyóiratban rendszeresen megjelenő szerzőt – Gucsa Magdolna költőt, Kováts Judit írót és Nagy Zsuka költőt – kérdez három „civil” hölgy: Nagy Anna, a Krúdy Gyula Gimnázium tanulója, Rakonczai Bea, a VSC atlétája, valamint Vitkai Éva, újságíró. A beszélgetés során Társulatunk három tagja – Budai Zsófi, Jenei Judit, Széles Zita – olvas fel a szerzők műveiből. A „Múzsák között” című beszélgetés során Bottyán Blanka, Kazár Ticiána, Suhanyec Viktória, Szabó Tünde Júlia zeneművészek is közreműködnek majd. A programsorozatot 20 órától a Hölgykoszorú „Nőnapi virágcsokor” című koncertje zárja a Krúdy Kamaraszínpadon.