Nagyszabású projektek a Képmás zenekartól 2013-ban is

Képmás zenekar - Nagyszabású rendezvények 2013-ban is Képmás zenekar életében a 2013-as esztendőt két nagyszabású, rendhagyó projekt is fémjelzi. Ezek közül az egyik az Istenkeresés a magyar irodalomban címet viseli. Az irodalmi est premierét Tiszavasváriban, a Váci Mihály Gimnázium Humán Hetének egyik kiemelkedő mozzanataként tekinthette meg a Nagyérdemű.

- A színházak kamaratermeinek rejtélyes, varázslatos világába kalauzoljuk el azt, aki megtiszteli jelenlétével a szó szoros értelmében vett előadást. Ács Zoltán költő barátom az, aki ezúttal a reflektorfények középpontjában áll. Nekünk, zenészeknek egyfajta atmoszférateremtő szerepünk van, melyet hivatott elősegíteni a kamara felállás is. Ez számunkra is egy izgalmas kihívás, mivel sajátos színpadi jelenlétet igényel.

- Értesüléseim szerint az irodalmi esteken kívül egyéb meglepetések is vannak a tarsolyotokban erre az esztendőre.

- Tavasz végére várhatóan elkészül a várva-várt első nagylemezünk, mely mérföldkőnek számít a zenekar életében. Az album innovatív célzattal több felületen is hozzáférhető lesz. Ennek fényében szervezés alatt áll egy lemezbemutató koncert, melynek valószínűleg a csapat székhelye, Nyíregyháza ad otthont ősszel. És ha még nem lenne elég a jóból, minden generáció megtalálhatja a maga számára értékes „szeletet” az idei kínálatból, hiszen egy jubileumi koncertsorozat is megvalósításra vár, melynek célközönsége a legkisebb korosztály, apropója pedig, hogy kereken tíz éve dolgozom együtt barátommal, és állandó társammal, Kardos Györggyel. Az esszenciáját az adja ennek a turnénak, hogy olyan keresztény könnyűzenei gyermek és ifjúsági dalokat tűztünk a repertoárunkra, melyek a szívünkhöz nőttek, hiszen zenei pályafutásunk hajnalán, még a zenekar alapítását megelőzően képezték szerves részét munkásságunknak. Az új, modern hangszerelés révén érthetővé tettük őket a XXI. század fiatalsága számára is.

 

Célként azt tűztük ki, hogy azok az örökérvényű értékek, melyeket közvetítenek ezek a dalok, eljussanak kisebb kortársainkhoz is. Ezen kivételes alkalomból született a koncertsorozat címadó dala, - melynek impozáns szövegét Tamaskovics „Bobek” Róbert írta, a zeneszerzője pedig jómagam vagyok- a Csillagszámláló…