BEFEJEZŐDÖTT „MODERN TECHNOLÓGIÁVAL A KORASZÜLÖTTEK TÚLÉLÉSI ESÉLYEIÉRT – PIC OSZTÁLY FEJLESZTÉSE A JÓSA ANDRÁS OKTATÓ KÓRHÁZBAN”

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0013 azonosítószámú projektje révén a Neonatális Intenzív Centrum eszközparkjának és informatikai rendszerének modernizálása fejeződött be 2015. áprilisban. A fejlesztés bruttó 224 681 303 Ft-os támogatási összegből, és 10 %-os önrészből valósult meg.

A 20 ágyas Neonatális Intenzív Centrum hivatott intenzív ellátást nyújtani a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében született súlyos állapotú újszülöttek és koraszülöttek részére.

Az intézmény jelenlegi eszközparkjának részleges cseréje szükségszerű volt, mivel a gépműszerek 38 %- nak életkora meghaladta a 10-15 évet.

A fejlesztés általános eredményeként a kórház ellátási területéhez tartozó lakosság, illetőleg az egyes intézményekkel történő együttműködés eredményeként itt kezelt koraszülöttek intenzív ellátása a legmagasabb szinten valósulhat meg.

A projekt célja a koraszülött csecsemők életesélyeinek növelése, költséghatékony működés, valamint az ellátás felszerelése a korszerű technológiai fejlesztésekhez igazodó eszközökkel és informatikai rendszerrel. 
Ezt megvalósítva, a projekt keretében a kórház többek között perinatális intenzív és nagyfrekvenciás lélegeztető készülékeket, inkubátorokat, nitrogén-monoxid adagoló rendszert, helyszíni röntgen készüléket, központi monitort, gyógyszeradagoló pumpát, dokkoló egységet, valamint ultrahang készüléket szerzett be.