Jubileumi 10. városnap Nyírteleken

Július 24 és 26-a között, péntektől-vasárnapig, „gazdag”, minden korcsoport igényeit kielégítően három napon keresztül tartanak majd a jubileumi programok.

Július 24-én, pénteken ünnepélyes képviselő-testületi ülés (a Közösségi Házban) és megemlékezés lesz a Varjúlaposi emlékhelynél. Este pedig a tradicionális Anna-bálon vehetünk részt, ahol kiderül ki lesz az évtizedes hagyománnyal bíró esemény legszebbje.
Egyébként a bálkirálynő három udvarhölgyét is megválasztjuk, akik testvérvárosaink delegációiból kerülnek ki. Így tehát Grybów, Nagysáros, és Beregrákos küldöttségét is vendégül látjuk a 3 nap alatt, akik kirándulásokon (például Sárospatakon) vesznek majd részt, illetve bekapcsolódnak városnapi programjainkba is (a koncerten ők is „tombolnak” majd).

Július 25-én, szombaton számos program várja Önöket. Gyermekprogramok ingyenes játszóházzal és ugrálóvárral, műsorral: a Nyír1Like ZENÉS-TÁNCOS fellépésében SPONGYAKALAND és VILU STARS TÁNCCSOPORT (Violette táncshow és mini koncert). A kettő SÉTAVONAT az elmúlt évek (egyik) legnagyobb szenzációja ebben a kínálatban. A díjmentes „csi-hu-hu” a Városi Sportcentrum elől indul, és a városban köröz majd a gyermekes helyi családok legnagyobb örömére. A programok alatt megkóstolhatjuk (kóstolójegy vásárlásával) a helyi hagyományokhoz kapcsolódó TIRPÁK ételeket. A nagyszínpad kulturális fellépői között tapsolhatunk majd a helyi művészeti csoportoknak. 55 perces műsort ad az EMeRTon díjas magyar énekes, SZIKORA ROBI (és az R-GO Gidák). Élő koncertet pedig Magyarország egyik legnagyobb múltú, legismertebb együttese, a BIKINI. A„Fagyi”, az „Adj helyet magad mellett”, a „Közeli helyeken” és a többi gigasláger biztosan felcsendül majd Nyírteleken.
A tombola főnyereménye nem más, mint egy 2 fő részére szóló álomnyaralás a TÖRÖK RIVIÉRÁN a Sky-Travel Utazási Iroda jóvoltából. A nap zárásaként az elmúlt évek legnagyobb tűzijátékával készülünk Önöknek.

Július 26-án is nagy attrakció lesz, hisz a Nyírtelek Város Önkormányzata úgy döntött, a Petőfi utcai sportpályán megszervezi az országos C-kategóriás fogathajtó pontgyűjtő verseny aktuális fordulóját, mely szintén hangulatos és csalogató kísérőprogramokat is kínál minden kedves Vendégünknek.

Fintor Gábor
kulturális vezető