Repülőjegy Prága városába: ezeket látnia kell!

Európai úti célok között keresgél, és a távolság legalább olyan fontos tényező a választásnál, mint a repjegy árak? A repülőjegy Prága városába nem véletlen örvend évek óta nagy népszerűségnek, hiszen a cseh főváros közelsége és a ma már meglepően alacsony árak is egyértelműen mellette szólnak.

Prága egyedülálló hangulata az évszázadok alatt írókat, zenészeket, költőket egyaránt megihletett, de filmekben is gyakran láthatjuk viszont a hangulatos, változatos építészeti stílusokat felvonultató várost. A Moldva felett átívelő hidakkal és a történelmi, UNESCO Világörökség részének nyilvánított belvárossal méltán veszi fel a versenyt Budapest turisztikai vonzerejével. A paravion.hu információi szerint világszinten is a legszebb városok top tízes listáján szerepel, ezért ha a repülőjegy Prága városába szól, garantáltan felejthetetlen élményben lesz része.

Károly-híd a város szimbóluma

A város legrégebbi hídja a Károly-híd IV. Károly német-római császár megbízására épült. Az 516 méter hosszú, és 9,5 méter széles látványosság sajátossága az a 30 barokk szobor, mely világszinten is egyedülállóvá teszi a nevezetességet. Nappali fényben és éjszakai kivilágításban egyaránt érdemes végigsétálni rajta.

Óvárosi tér, az igazi Prága

Ha a repülőjegy Prága területére kerül megváltásra, akkor az Óvárosi tér semmiképpen sem maradhat ki a felkeresendők sorából. A színesre festett gótikus, reneszánsz és barokk épületek egyszerre kalauzolnak el az évszázadokon átívelő építészeti remekművek világában, és varázsolnak el semmihez sem fogható szépségükkel. A térre szűk utcácskákon keresztül juthatunk, és akár késő estig tölthetjük ott időnket valamelyik étteremben vagy sörözőben. Külön szót érdemel a városháza óraműve, melynek ablakaiban óránként végigvonulnak az apostolok. A téren karácsony közeledtével hangulatos karácsonyi vásár is megrendezésre kerül, mely a forralt bor, és a fahéjas mandula illatával csábítja a külföldi turistákat is.

 

 

Szent Vitus katedrális: építészeti bravúr
 

Ha Angliában a Westminster, a lengyeleknél a Wawel tölti be annak a vallási és történelmi nevezetességnek a szerepét, amely régóta vonzza a turistákat, akkor a cseheknél ez minden bizonnyal a prágai Szent Vitus katedrális lenne. A gazdag faragásokkal, tornyocskákkal, kőcsipkékkel és rózsaablakokkal teli épület monumentális méretekkel rendelkezik, s ha a repülőjegy Prága városába kerül megvásárlásra, akkor e látnivalónak biztosan szerepelnie kell a felkeresendők listáján.

A cseh fővárosra oly jellemző macskaköves utcák, a Moldva felett átívelő hidak, a festői barokk paloták, a polgárházak, a számos templom és kolostor olyan egyedülálló hangulattal várják a turistákat, amely valóban csak Prágára jellemző. Ha pedig a gasztronómia rejtelmeiben merülne el, nos, Prágában erre is remek lehetőségek adódnak. A fenséges finomságok mellett a cseh sör is páratlan, így ha a repülőjegy Prága területére szól, számíthat arra is, hogy igazi kulináris élvezetekben lesz része a történelmi és kulturális látnivalók mellett.