A legszegényebbeknek gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

A legszegényebbeknek gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat Herczegh Anita asszony, a köztársasági elnök felesége is bekapcsolódott az Adni öröm! tartósélelmiszer gyűjtésbe az akció harmadik napján. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete Kozma Imre atyával, a szervezet elnökével együtt fogadta az adományokat a Batthyány téri Spar üzletben pénteken délután. Az Adni öröm! akcióban idén is a legszegényebbeknek, egyedülálló időseknek, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak és hajléktalan embereknek segíthetünk.

Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar csoport az Adni öröm! akciót, melynek során hat napon át 162 üzletben várják az adakozni szándékozókat. December 16-tól 21-ig zajlik a gyűjtés zömében olyan településeken, ahol a Szeretetszolgálat intézménye vagy önkéntes csoportja működik. A boltokba betérő vásárlóktól a máltai önkéntesek azt kérik, lehetőségükhöz mérten vásároljanak élelmiszert a rászorulóknak is. Az adományokat a pénztárak mögött felállított piros asztaloknál veszik át, dobozokba gyűjtik, majd elszállítják a Szeretetszolgálat raktáraiba, ahol azonos értékű egységcsomagokat készítenek az önkéntesek.

Herczegh Anita asszony évek óta részt vesz az adománygyűjtésben: személyesen fogadja és köszöni meg a felajánlásokat. Idén is elsősorban tartósélelmiszert vár a Szeretetszolgálat, például lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet. A legkisebb felajánlás is nagy segítséget jelent. Az Adni öröm! akcióban közel 2000 önkéntes segíti a Szeretetszolgálat munkáját: az üzletekben a gyűjtésben, a raktárakban csomagolásban, majd a szállításban és a csomagok kiosztásában közreműködnek.

A Szeretetszolgálat intézményei és helyi csoportjai idén is már december elején összeállították a rászorulók listáját, akik számára az adományok átadják. Az Adni öröm! akcióban kétféle csomag készül: fogyasztásra kész élelmiszerek, édesség és konzervek kerülnek a hajléktalan embereknek és a legelesettebbeknek szánt csomagokba, a tésztát, lisztet, cukrot, olajat pedig a nagycsaládosok kapják meg. 

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén is több tízezer ember támogatására számítanak.