Ormányra esett a kis elefánt

 Tegnap egy különleges felvételt sikerült lencsevégre kapni: Kito, a kis elefánt ormányra esett. Néhány másodperccel a "baleset után" már Kwanza, az anya állat a segítségére sietett, ám a kicsi igazi kis vagány bikaként felpattant, mintha mi sem történt volna, s tovább folytatta a játékos futkorászást a kifutóban, hangos tülkölések közepette.

Kito a kis afrikai elefánt igazi sztár csemete. Vendégeink számára különösen kedves ez az  itt született állat - aki 10 éven belül már a második afrikai elefánt bébi- hiszen 2013 óta, a fogantatásától kezdve kísérik fejlődését. A kis Kito  2015 június 19-én született, s pár napos kora óta a látogatók is láthatják a mindennapjait. Nevet is a vendégek választottak neki, mint kiderült a kis ormányosnak óriási  rajongó tábora volt , több mint 2000-en küldtek be név javaslatokat. Voltak közöttük szép számmal mosolyfakasztók, mint a Cukorborsó, Kuplung vagy a Béla a törpe mamut,illetve olyanok is melyek egy elefánt bébinek megfelelő lenne, de egy kifejlett bikának nem mint pl: Kacifánt vagy a  Kókusz.

 

Kito  

Az elefántgondozók hosszas mérlegelés után  választották ki a nevét, ami szuahéli nyelven ékszert, drágakövet és becses gyermeket jelent. Ráadásul a borjú anyai nagyapja Kibo, így a választott név tökéletes a számára.

A kis elefánt szépen cseperedik, az anyatej mellett már előszeretettel fogyasztja a lédús szilárd takarmányt , s egyre ügyesebben használja az ormányát is. Anyja mellett, úgy mint a természetben egy másik ivarérett elefánttehénnel, Bubával él együtt, míg apja Jack, a velük szomszédos területen él.

Most a téli időszakban már kevesebbet tartózkodik a külső kifutójában, de az elefántházba egy üvegablakon keresztül bármikor betekinthetnek vendégeink a mindennapjaiba.