Jól halad a szociális tűzifaprogram Észak-kelet-Magyarországon

Jól halad a téli szociális tűzifaprogram a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél. 180 település jelezte, hogy társaságunktól vásárol tűzifát a Belügyminisztérium által meghirdetett programban. Előreláthatóan csaknem 25.800 köbméter tűzifát értékesítünk, több mint 477 millió forint értékben.

Ez az összeg meghaladja az országos keret egyhatodát, ugyanis a kormány hárommilliárd forintot fordít a szociális tüzelőanyag támogatásra ezen a télen. A pályázat kiírása szerint a nyertes településeknek 2017. február 15-éig kell megkapniuk a tüzelőanyagot. December közepéig csaknem 11.500 köbméter tüzelőt szállítottak el a NYÍRERDŐ Zrt.-től – tájékoztatott Szalacsi Árpád, vezérigazgató.

A velünk szerződő települések döntő többsége Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből kerül ki, de egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község, Ároktő is tőlünk szerzi be a tüzelőt. A tüzelő kétharmada a szabolcsi-, egyharmada pedig hajdú-bihari erdészeteinken keresztül jut el a településekhez. A legnagyobb tételeket a Fehérgyarmati-, a Baktalórántházi-, és a Debreceni Erdészet szolgálja ki. Társaságunkhoz elsősorban keménylombos tűzifa igények érkeztek az önkormányzatoktól. Az átlagosan igényelt mennyiség meghaladja a 140 köbmétert. Az önkormányzatok közül a legnagyobb tűzifa igény 960 köbméter, a legkisebb pedig 26 köbméter – mondta Szalacsi Árpád.