Megkínzott társukat, Fülöpöt gyászolják a nyíregyházi menhely kutyái is

Miközben többszáz állatbarát gyűlt össze Nagycserkeszen, hogy a megkínzott és elpusztult Fülöp kutyus egykori lakhelyénél tüntessenek, az Állatbarát Alapítványnál a többi sérült kutyusnak szerveztek kiemelt örökbefogadó napot.

2017. június 25-e a Fülöphöz hasonló sérülést szenvedett menhelylakók kiemelt gazdikereső napja volt, valamint egész nap várták csendes gyertyagyújtásra Fülöp sírjához azokat az érdeklődőket akik nem tudtak az adott időpontban Nagycserkeszre kimenni. A Fülöpnek korábban küldött rajzok és plüssök mellett egyre gyűltek a mécsesek és a virágok is.  Mivel a menhelyen jelenleg is él még négy sorstársa Fülöpnek, ezt a napot az emlékezés mellett a reménykedésnek is szerették volna szentelni a dolgozók. Mi is szeretnénk bemutatni ezeket a jobb sorsra érdemes ebeket:

Darwin 

 

Fülöp érkezése napján került be a nyíregyházi menhelyre Darwin is, szintén madzag sérüléssel a nyakán... A bálamadzag, amivel ki volt kötve, teljesen belevágott a nyakába. Bár nem okozott olyan mértékű elváltozást, mint Fülöp esetében, Darwin mégis szörnyű kínokat élt át, ahogy nap nap után dörzsölte a madzag a nyakát, míg teljesen belevágott a húsába, majd ahogy a seb próbált begyógyulni, teljesen körbenőtte a bőre a madzagot.

 

Leó 


 

Leót Kemecsén találták, szintén bálamadzag volt csomózva szegényke nyakára, ami húsig elvágta a nyakát, és a seb csúnyán el is fertőződött. Leó a menhelyen töltött idő alatt teljesen feloldódott. Egy végtelenül kedves, barátságos, játékos kutyussá vált. Gyógyulása után várja az álomgazdiját, aki végre megmutatja neki az élet szép oldalát.

 

Linda 

Linda egy körülbelül 4 éves ivartalanított, közepes termetű keverék szuka. Nyíregyházán találtak rá, csúnya nyaksérüléssel. Mára a nyaka szépen begyógyult, és egy nagyon kedves, bújós, barátságos kutyus lett.

 

Angel  


 

Vasmegyeren élt hónapok óta Angel, szintén madzaggal a nyakában. Beszállították a nyíregyházi Állatotthonba, ahol kivágták a nyakából a folytogató madzagot, majd ellátták a tátongó sebet a nyakán.A 2-3 év körüli keverék kislány kutyus várja egy szerető család jelentkezését, aki a kis lelkét is be tudja majd gyógyítani, és megtapasztalhatja, hogy az élet nem csak rettegésből, menekülésből és fájdalomból áll.

 

Fülöp kutyus sírja a nyíregyházi menhelyen

 

 

Sajnos egyikük sem járt szerencsével ezen a napon, de Lennox szerető családba került végre. Ő is megérdemelte természetesen, hiszen Baktalórántháza mellett találtak állatbarátok az út mellett egy zsákba kötözve!

 

 

 

 

 

Az egész ország megismerte Fülöp, a nagycserkeszi németjuhász keverék történetét. A kutya nyakára szorult, borzalmasan szűk madzag miatt az állat feje hatalmasra duzzadt, teljesen eltorzult. Hiába mentették ki az udvarból az Állatbarát Alapítvány embereit, a kutyus elpusztult. A gazdáját százezres bírságra ítélték és eltiltották az állattartástól. A vasárnapi nagycserkeszi demonstrációra az ország számos pontjáról érkeztek drukkerek és szimpatizánsok: pl. Budapestről, Békéscsabáról, Miskolcról, Püspökladányból, Debrecenből... Az esemény beszédekkel keződődött (felszólalt többek között a szabolcs megyei PCAS képviselője, Vidra Betty is), majd csendesen átvonultak Fülöp egykori lakhelyére és gyertyákat helyeztek el a ház előtt, amit kordonokkal védtek.

 

Fotó: TündePhoto
Videó: Wegera Kommunikátor