Eljön a strandszezon, de csak óvatosan a napozással!

Eljön a strandszezon, de csak óvatosan a napozással! Ahogy közeleg a nyár, igyekszünk formába lendülni. De mi az a másik fontos dolog, amiért aggódunk? Természetesen a bőrszínünk, lányoknál és fiúknál is manapság. Számomra érthetetlen, hogy miért kell már májusban napbarnítottan kilépni az utcára, hiszen a nyárban pont az a jó, hogy természetesen barnulunk a naptól.

Aki csoki színű a nyár elején, az vajon milyen színű lesz a nyár végére? Én feketére tippelnék. Tény, hogy a mesterséges barnítás, a szolárium a tavalyi évben hatalmas divatját élte, és szerintem az idei nyár is erről fog szólni, hacsak ki nem találnak valami új őrültséget. Népszerű a téli szolizás, hogy a hideg hónapokban is igazán déli hatást kelthessünk, de kérdem én, hogy illik a téli képbe egy napbarnított déli bőrszín? Sehogy. Jómagam a szolárium ellen vagyok, mert azon felül, hogy öregíti a bőrt, bőrrákhoz vezethet. A Nap is, de kisebb mértékben. Minden esetben naptejet kell használnunk, még ha sötétebb a bőrünk, akkor is érdemes beszerezni egy nagyom magas faktorszámú naptejet, mert az anyajegyekre, szemölcsökre ilyet kell kenni.

Eljön a strandszezon, de csak óvatosan a napozással!A napsugarak ezeket a bőrelváltozásokat célozza meg, a sok káros UV sugárzás hatására pedig elváltozások lesznek tapasztalhatóak, amely átfordulhat bőrrákba. A szolárium használata speciális szoliolajat igényel, utána pedig hidratálást. Nyilván sokkal hamarabb lebarnulsz a szoliban fekve vagy álldogálva, de talán többet ér az, ha szórakozva barnulsz úgy, hogy észre sem veszed, és ingyen van ráadásul. Egy jó kis kerti munka a szántóföldeken nagy segítség a nagyszüleidnek, szüleidnek, és összehozza a társaságot is egy közös nyári szórakozás, strandolás is. Miért feküdnél és dobnád félre ezeket a kalandokat? Amire nagyon oda kell figyelned, ha mégis szolizni szeretnél, az az, hogy fokozatosan kell bevezetni a bőrt a barnítás folyamatába. Kezdetben csak 3 percet feküdj be, aztán növelheted az adagot idővel, de a lényeg az, hogy hidratálj utána, hiszen nagyon kiszárítja a bőrt. A természetes napon való tartózkodás is vizet von el a szervezettől, ezért a megfelelő folyadékpótlás elsődleges. Rosszabb esetekben hőgutát, napszúrást is kaphatunk, ha nincs a fejünkön kendő vagy sapka, szalmakalap. A legfontosabb, hogy ne tartózkodjunk a napon 11 és 15 óra között, ilyenkor ugyanis a legerősebb a sugárzás, amely ellen nem igazán tudunk naptejjel sem védekezni, percek alatt napszúrást kapunk. Ha valakinek nagyon világos bőre van, az nagyon magas faktorszámú naptejet kell, hogy használjon, mert az ő bőre nagyon nehezen viseli el az erős napsugárzást, így valószínűleg nagyon le fog égni, a leégés okozta kínlódás és fájdalom pedig tönkreteheti a nyaralást is. Mivel a leggyakoribb nyaralócélpontok többnyire tenger közelben vannak, kikerülhetetlen, hogy a napra merészkedjünk. A tengerparton nincs helye a sminknek, alapozónak, nem is olyan szép, emellett pedig úgy is lemossa a víz, és a pórusokat is eltömíti, így nem tud megfelelően hőt levezetni a test. A mitesszerekre sincs senkinek szüksége, így maradj természetes és ragyogj belülről, tehát az ékszereket is felejtsd el. A napszemüveget viszont mindenképp vedd fel, ugyanis az UV sugarak a szemet is roncsolják, károsítják. Az sem mindegy, hogy milyen napszemüveget választunk, az olcsó verziók itt nem érnek semmit.

Hazánkban Kecskeméten a Kecskeméti fürdőben nagyszerű élmény a strandolás. Maga a város álláshirdető oldala is nagyon jó, ezt a kecskeméti állás apró oldalon tekintheti meg. Itt a betanított munkáson keresztül egészen a mérnök munkáig bármilyen munkakört megtalál.

(x)