Kalocsai László festménykiállítása

Kalocsai László festménykiállítása Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait KALOCSAI LÁSZLÓ festménykiállításának megnyitójára.

A kiállítást megnyitja Nagy József festőművész

Közreműködnek: Illyés Péter (vers), Gergely János (vers), Minya Tamás (hegedű) a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium 10. osztályos tanulója

Felkészítő tanár: Kóti Gergő.

Időpont: 2017. november 27. (hétfő) 16. 30

Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár - társalgó

4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.

 

Kalocsai László festménykiállításaKalocsai László vagyok, Újfehértón lakom és negyedik éve kezdtem el foglalkozni a festéssel, festegetéssel. Műszaki végzettségű vagyok, rajzolgatni gyerekkorom óta szeretek. A újságból másolgattam ki a rajzokat, saját kedvtelésből.

 

Lányaim mikor kicsik voltak, rajzfilm mesefigurákat másoltam át nagyobb rajzlapra és a szobájuk falát díszítette, ennyi volt az alkotásom, lányok megnőttek és a rajzolás felejtődött.

 

 

Kalocsai László festménykiállítása2014 év elején láttam meg Nagy József egyik képét a Google+-on, majd megkerestem a Facebook-on és lájkoltam a képét. Elkezdtünk chatelni és én előhozakodtam, hogy valamikor rajzoltam, megkérdeztem hol kezdjem el. Először egy gömböt rajzoltatott velem, minden fázist lefényképeztem és elküldtem, Ő pedig telefonon elmondta mit javítsak. Így tulajdonképpen kialakult egy távoktatás közöttünk és egyre több rajzot készítettem, először ceruzarajzok és utána mertem hozzányúlni a színesebb technikához. Kialakult stílusom még igazán nincsen, mondjam azt, hogy keresem a helyem, hiszen alig néhány éve csinálom.

 

Jelenleg is ami tetszik azt igyekszem megfesteni.

 

Kalocsai László festménykiállításaElőször 2014 nyarán töltöttem néhány napot Bükkösdön a Mesteremnél, azóta már sikerült hat alkalommal egy-egy hetet eltölteni nála amit a festészet gyakorlásával töltöttünk. Pécsen 2015-ben volt a mesteremmel közös kiállításunk Mester és tanítványa címmel, idén  Őszi quartett címmel szintén Pécsen volt közös kiállításom.                                                                        

Mondhatom az elkészült képek alapján, hogy sikerült megszerettetnie velem a festészetet, illetve az elkészült képekben a siker élményét.