2,3 milliárd forint értékben végez beruházásokat az E.ON Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében

2,3 milliárd forint értékben végez beruházásokat az E.ON Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében Az energiavállalat 2018-ban többek között hálózatfejlesztésbe, madárvédelembe, elektromos autótöltők telepítésébe és duális villanyszerelő- képzésbe ruház be saját forrásaiból Nyíregyházán és a környező üzemi területeken.

 

 

Az E.ON kiemelten figyel az ügyfélelégedettség növelésére, az ellátásbiztonság javítására, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünetre, és új, innovatív megoldások alkalmazására törekszik.

Az E.ON a nyíregyházi áramhálózati üzem területén 4652 km hosszú középfeszültségű és 4821 km hosszú kisfeszültségű vezeték fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Emellett a vállalat közel 3700 transzformátorállomást üzemeltet a területen és közel 80 ezer közvilágítási fényforrás zavartalan működéséért felel. A vállalat a tavalyihoz hasonlóan idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban az energetikai berendezések és a hálózatok fejlesztésére és karbantartására – idén közel 1,2 milliárd forint értékben végez rekonstrukciós munkát a térségben.

Az E.ON 2018-ban az ügyfélelégedettség növelése érdekében biztonságos energiaellátást alakított ki Nyíregyházán a Blaha Lujza sétányon a Pangea Ökocentrum és Szálloda területén. A vállalat a vállalt határidő előtt teljesített, mivel a munkálatok alatt szorosan együttműködött a nyíregyházi önkormányzattal és a városüzemeltetési szakemberekkel.

2,3 milliárd forint értékben végez beruházásokat az E.ON Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében

Az E.ON kiemelten fontosnak tartja a madárvédelem kérdését, így a nyíregyházi üzemi területen az elmúlt 3 évben 40 millió forintot költött a hálózatok madárbiztossá tételére. Az idei munkálatok keretében a vezetékekre a szakemberek többek között szigetelő burkolatokat szerelnek fel, valamint burkolt áramkötéseket alakítanak ki és kicserélik a feszítő szigetelőket is.

„Az elmúlt években nagyon jó együttműködést sikerült kialakítanunk az E.ON-nal. Ez mindkét fél számára kölcsönös előnyökkel jár. A vállalat fejlesztései támogatják a mi városfejlesztési elképzeléseinket is, és ez a partneri kapcsolat hozzájárul ahhoz, hogy az itt élők, az itt működő vállalkozások egy korszerűen működő energiahálózathoz férhessenek hozzá” – mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere.

2,3 milliárd forint értékben végez beruházásokat az E.ON Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében

A vállalat az új energiaigények maradéktalan kielégítésének érdekében elektromos töltőket és napenergiával működő kiserőműveket telepít a nyíregyházi üzemi területen. Emellett az E.ON Leveleken üzemelteti az első hálózati energiatároló egységet az országban. Az EU-ban jelenleg egyedülálló Magyarország előremutató leveleki példája, amely a jövő energiahálózatának egyik alapelemét jelentheti.

„Kollégáimmal minden esetben a biztonságot tartjuk szem előtt: ez az egyik mozgatórugója a mostani fejlesztéseknek is. Folyamatos kapcsolatban állunk Nyíregyháza városüzemeltetési szakembereivel, mérnökeink pedig töretlenül dolgoznak azon, hogy 2018-ra tervezett vállalásainkat a lakosság és minden érintett számára a legjobb tudásunk szerint teljesítsük” – mondta Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

Az E.ON fontos célja a műszaki pályára készülő fiatalok magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzése is, ezért közös együttműködést kezdeményezett a Nyíregyházi Szakképzési Centrummal, amely keretében 8, a duális villanyszerelő képzésben résztvevő diák számára biztosít gyakorlati képzési lehetőséget.