Kerekdomb Fesztivál - A legfinomabb őszi program

Négy nap borkóstolással, pihenéssel, színházzal, filmmel, irodalommal, koncertekkel

Kerekdomb Fesztivál - A legfinomabb őszi program Szeptember 13. és 16. között a tokaji borvidék aprócska települése, Tállya, kitárja nagy múltú kastélyának kapuját, templomainak ajtajait, feldíszíti utcácskáit, csinosítja dűlőit, pincészeteit. A szeptemberi napsütésben, a tokaji szőlőskertek ölelésében idén negyedik alkalommal indul útjára Észak-Magyarország leghangulatosabb őszi fesztiválja.

 

 

A 2018-as Kerekdomb Fesztiválra a legkedveltebb hazai előadók látogatnak el, hogy együtt borozzanak, együtt szórakozzanak a közönséggel. A főszerepet a bor és a kultúra kapja, a színházi, irodalmi előadások, filmvetítések és gyerekprogramok mellett koncertet ad a Kiscsillag, a Budapest Bár, az Anna and the Barbies, a Margaret Island, a Bohemian Betyárs, Palya Bea, a Csík Zenekar, a PASO, az Antonia Vai Akusztik, az Apey, a Péterfy Bori & Love Band, Pély Barna, a Vad Fruttik, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, Szilárd, a Tolstoys és a Light in Babylon.

A napok helyi mesterségek bemutatásával, közös kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal indulnak. Tállyára érkezik Malek Andrea és az Eszement Meseband, Huzella Péter, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Varró Dániel és Molnár György és egy Karibi Gyerekbulival a PASO is. Borról és irodalomról mesél Pion István, boros művészeti beszélgetéseket szervez Winkler Nóra, helytörténeti sétákat a Hosszúlépés csapata. Az Evangélikus Templom különleges koncertek helyszíne lesz, itt találkozhatunk majd Csordás Klárával és Harazdy Miklóssal, Kelemen Barnabás családi műsorával, Szalóki Ágival, Fassang Lászlóval, Szirtes Edina Mókussal, Szokolay Dongó Balázzsal és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral.

Kerekdomb Fesztivál - A legfinomabb őszi program

Premier előtt látható a Ruben Brandt, a gyűjtő című film, vetítésre kerülnek a Malter versenyfilmjei, a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál filmjei, Nádas Péter portréfilmje és az Anna and the Barbies doku. A közösségi ház olyan színházi előadásoknak ad majd otthont, mint A Grönholm-módszer, a Gyarmati Fanni naplója, a Nőkből is megárt… vagy a Momentán Társulat RögvEstje.

Kerekdomb Fesztivál - A legfinomabb őszi program

A tállyai borászatok, köztük a Zsadányi Pincészet, a Homoky Pincészet, a Szóló Pincészet, a Szűcs Pince, a Somszög Birtok, alig várják, hogy bemutassák pincéiket, boraikat a látogatóknak, beszéljenek a Tokaji Borvidék adottságairól, legendáiról és titkairól.

Az Oroszlános Borhotel borkóstolással egybekötött naplemente-vadászatot is tervez, ahol panorámás sétaúton Tállya dűlőiről mesélnek majd.

A Kerekdomb Fesztivál finom visszakacsintás a pezsgő nyárba és egyben üdvözlése az ezerszínű és ízű ősznek.

Jegyek elővételben kedvezményes áron kaphatók: https://tixa.hu/kerekdombfesztival2018

További információ és részletes program: www.kerekdombfeszt.hu