Megjelent a nyíregyházi KÉPMÁS zenekar első nagylemeze

 Megjelent a nyíregyházi KÉPMÁS zenekar első nagylemeze Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen a GrundRecords gondozásában 2018. november 20-án megjelent az első teljes albumuk  "Van egy város a szívemben" címmel

 

 

Maxilemezei, kislemezei már korábban is voltak a zenekarnak, amelyekről a Nyírport.hu is mindig beszámolt. Ám ez az első, kiadói gondozásban megjelent nagylemeze a zenekarnak, amelyre méltán lehetnek büszkék, hiszen évek kemény munkája alapján készült el. Az album 12 Képmás dalt tartalmaz, melyek 70-80 százalékát már ismerheti a nagyközönség a koncertekről, illetve többhöz videóklip is készült (Van egy város a szívemben, Minden mit elloptál..) .
 
A lemez már kapható kézbe vehető formátumban (CD) a Vaterán és a TeszVesz-en is, de digitális változatban is megszerezhető töbek között az iTunes-on, az Amazonon, vagy a GooglePlay-en Remek karácsonyi ajándék lehet a lemez, sőt már a Mikulás is elrejtheti a csizmában az arra érdemeseknek. :)   
 
De élőben is meghallgathatják a rajta található kivételes nótákat, hiszen november 30-án Nagyhalászban lesz a lemezbemutató koncertje a zenekarnak, illetve ez a kezdete a csapat 15 állomásból álló adventi turnéjának is, ami főként a nyíregyházi térséget érinti. Többek között fellépnek Máriapócson, valamint december 12-re meghívást kaptak a nyíregyházi Adventi Forgatagba is. Az idei turné december 24-én, Nyíregyházán a Római Katolikus Társszékesegyházban zárul a hagyományosnak tekinthető Pásztorjátékkal. 
 
Van egy város a szívemben - A Képmás zenekar adventi koncertje
November 30, Péntek 18:00 - 20:00
Arany János u.26., Nagyhalász, 4485
A belépőjegy ára: 1000, - Ft
 
A zenekar "Van egy város a szívemben" című adventi koncertjének a repertoárja a megszokott dalokon túl kiegészül a csapat adventre és karácsonyra íródott szerzeményeivel.   
 
A Képmás Zenekarról:
 
A Képmás Zenekar a Debrecen - Nyíregyházi Egyházmegye emblematikus csapata. Az együttes megalakulása óta meghatározó szereplője az egyházmegyei gyermek- és ifjúsági pasztorációs programoknak. Mindezen túl aktív résztvevője és formálója az északkeleti régió kulturális rendezvényeinek.
Az együttes két alapítója és vezetője, Bolega László és Kardos György zenei munkássága és együttműködése a Képmás megalapítását megelőző időkre nyúlik vissza. A Képmás zenekar felállása Halhóber Gábor csatlakozásával vált teljessé, ekkor alakult ki a csapat arculata is.
A trió képzett vendégművészek közreműködésével állítja színpadra koncertjeit, melyeken a Képmás saját szerzeményei mellett Zorán átdolgozott dalai szólalnak meg másképp. Az együttest 2015-ben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye első megyéspüspöke Bosák Nándor kitüntetésben részesítette, megköszönve nekik az elmúlt tíz évben a nyíregyházi plébánián, a harangodi egyházmegyei gyereknapon és az egyházmegyében a gyermek- és ifjúsági pasztoráció területén végzett zenei szolgálatot és egész munkásságukat.