NYÍREGYHÁZI ADVENT 2018 - Elkezdődtek az előkészületek

NYÍREGYHÁZI ADVENT 2018 - Elkezdődtek az előkészületek Idén december 1-től várja színes adventi forgatag a városlakókat és az érdeklődő vendégeket Nyíregyháza főterén. Az előkészítő munkálatok már megkezdődtek a belvárosban a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai segítségével.

 

 

Az idei évben a megszokott díszítés mellett több újdonságban gyönyörködhetnek majd a városlakók.

A Vay Ádám körúton (a Hunyadi utcától a Kelet Áruházig) az oszlopdíszekre 27 db új, 3 m magas motívum kerül. A Kossuth tér irányából a Hősök tere felé - a Posta közben is -, a Zrínyi Ilona utca sétáló utcai szakaszán szintén új oszlopdíszeket szerelnek fel.

A Polgármesteri Hivatal épületének homlokzatát új, lelógó 0,8 m és 2 m magas jégcsap fények díszítik.

A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház előtt található kereszt szökőkút irányából, a tér felé két oldalt 20 db un. kreatív dézsás fenyőfa kerül kihelyezésre, amely egy feldíszített karácsonyi kapu mellett helyezkedik majd el.

A 20 db fára a NYÍRVV szakemberei fényfüzért helyeznek el, a további díszítést a nyíregyházi óvodások képzeletére, kreativitására bízzák. Az Adventet követően a fákat az óvodák ajándékba kapják, így az óvodások saját óvodájuk udvarán ültethetik el.

NYÍREGYHÁZI ADVENT 2018 - Elkezdődtek az előkészületekA Kossuth tér fái közül újabb két platán fa kap díszes „ruhát” rugalmas füzérrel, illetve gömb díszekkel. A tér közepén tartószerkezetre elhelyezett fényfüzérrel és organikus gömbökkel díszített térháló teszi igazán ünnepivé és hangulatossá a „Nyíregyházi Advent” karácsonyi forgatagát.

Ebben az évben a színpad a Polgármesteri Hivatal főbejárata előtt lesz felállítva, ami új dekorációt és fedést kap.

A fények felrakása mellett a faházak építése is megkezdődött, melyek most a Kossuth tér belső területén kapnak helyet. A díszvilágítás felkapcsolása december 2-án, Advent első vasárnapján lesz. Az ünnepi fények várhatóan 2019. január 6-ig, vízkeresztig díszítik a belvárost.

A Város Karácsonyfája az idei évben is a Takarékpalota előtti téren lesz felállítva, melyet Szenczi Ferenc, Nyíregyháza, Tenisz utca 23. szám alatti udvaráról ajándékozott a városnak. A 16 méter magas, közel harminc éves fenyőt november 16-án állították fel a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság dolgozói segítségével. A fa díszítésére november 19-től kerül sor, mely teljesen új, aranyszínű dekorációt, és több mint 2000 m hosszú fényt kap.