Ültess egy fát a holnapért

EGYÜTT EGY ZÖLDEBB JÖVŐÉRT!

Ültess egy fát a holnapért Dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére nagyszabású fásítási program zajlik Nyíregyházán, amelyet Társaságunkkal közösen valósít meg. „Ültess egy fát a holnapért” program pályázati adatlapjait január 31-ig fogadta Társaságunk. A fásítási projekt keretében a lakosság, illetve az intézmények képviselői igényelhettek díszfát, díszcserjét, amelyet a házuk, vagy intézményük előtti közterületre, utcafrontra ültethetnek el tavasszal.

 

 

A fásítási program első ütemében (2018.12.01-2019.01.31) 160 pályázat érkezett be, ezen felül 12 darab intézményi pályázat. Az igényeket február végéig bírálja el Társaságunk, figyelembe véve az adott területen lévő közműveket, illetve az utca zöldfelületét is, így határozzák meg intézményünk szakemberei milyen növényfajokat kapnak az igénylők.

Többek között a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye is pályázott. Szakembereink február 1-jén elkezdték az elbírálási munkálatokat, első helyen a Kertvárosi Iskolában mérték fel a terület adottságait. Megvizsgálták a területen lévő fákat, közműveket, ezek alapján dönt Társaságunk mely díszcserjéket, díszfákat ültethetik el tavasszal. Az elbírálási folyamat február végéig tart, az ültetés várhatóan áprilisban valósul meg.

Társaságunk célja, hogy a város zöldfelületeit növeljük a lakosokkal közösen. A növényeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja, az ültetés és a további gondozás az igénylő feladata. Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítunk, a benyújtott pályázatokat érkezési sorrendben, a készlet erejéig bíráljuk el.

A következő Ültess egy fát a holnapért pályázatunkra augusztusban lehet majd jelentkezni.

Az eseményen részt vett:

  • Dr. Ulrich Attila – Nyíregyháza alpolgármestere
  • Keckó János – NYÍRVV Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. közterület- fenntartási iroda irodavezetője
  • Horváthné Reményi Lívia- Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye igazgatóhelyettese