Bringás "TeSzedd!" akció volt Nyíregyházán

 Így telt a Bringás TeSzedd! március 23. án Nyíregyházán! Sikeres volt a 2019-es tavaszi kerékpáros TeSzedd akciója a Zöld Kerék Alapítványnak! Az erről szóló beszámolót alább olvashatják, a vidám jótékonysági programról pedig képeket is kaptunk. Fogadják szeretettel, és jövőre csatlakozzanak Önök is ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez!

 

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy idén is sikerült elérni célunkat. A 2019-es országos, önkéntes szemétszedési akció nyíregyházi koordinátoraiként úgy éreztük, hogy nagy feladatot érdemes csak vállalnunk ennyi lelkes emberrel hátunk mögött. Így, 2019. március 23 -án, a Kossuth térről indulva kitekertünk a Tokaji út kerékpárútján a MOL benzinkútig, majd onnan visszafele haladva a volt KGST piacig tisztítottuk meg a körülbelül 1 km-es kerékpárút szakaszt két oldalát. Ezen a rövid szakaszon körülbelül 25 zsák szemetet gyűjtöttünk össze, melyet egy közeli gyűjtőszigetre szállítottunk, majd a lerakást be is jelentettük hatóságilag.

Igazi közösségi élmény egy napot a környezetért közösen tenni, pláne, ha vidáman telik ez a napsütéses szombat, úgy ahogyan nekünk is telt. Az év maradék 364 napján arra kérjük a lakosságot, hogy vásárlásainál figyeljen a csomagolóanyag mennyiségére, ha a célnak megfelel vegyen inkább használtat, vagy újrahasznosítottat és keletkező hulladékot minél szelektívebben próbáljuk meg együtt közösen visszajuttatni a körforgásba, ezáltal is csökkentve a kitermelésének szükségességét.

Képek: