Kötött- és Szabadfogású birkózó verseny és Gyermek Gála Nyíregyházán

Hatalmas összefogásra volt szükség, hogy létre jöjjön a III.Mr.Tus Nemzetközi meghívásos  Kötött- és Szabadfogású birkózó verseny és Gyermek Gála , melyen 4 ország 413 versenyzője lépett szőnyegre , hogy megmérkőzzön a bajnoki címekért. A környező egyesületek Cellspan Balkány SE,Bököny DSE,hajdúnánási Hódos Imre SE, a Hajdúszoboszlói birkózó klub, a Hajdú-Bihar megyei szövetség ,a város számos vállalkozója és legnagyobb részt az Egyesület birkózó szülőinek segítségével sikerült lebonyolítani 5 szőnyegen 17 bíróval Szabó Bence nemzetközi biró szakmai elnöksége mellett a Nyírsport SE által szervezett nagyszabású rendezvényt.

 

 

A versenyre 49 csapat érkezett köztük Szászrégen, Segesvár, Székelyudvarhely, Sepsziszentgyörgy, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Kassa, Snina a határon túlról és az UTE , a Honvéd, a Csepel ,a Diósgyőri BC,a Vasas, Püspökladány valamint a  lista vezető ESMTK  - hogy csak a nagyobb csapatokat említsük - szerepeltette birkózóit az ovistól a felnőtt korcsoportig. A Reflex Moderntác Stúdióés a Kék Delfin Mazsorett csoport fellépése után Perlinger Tamás trombita művész kiséretével énekelték el a jelenlévők a Himnuszt. Dr.Ulrich Attila Nyíregyháza város Alpolgármestere, a verseny fő védnöke Nyíregyháza Város Nagydíját ajánlotta fel a csapatverseny győztesének.

A Nyírsport SE hagyományosan 6 külön díjat is kiosztott ami az idén 7 lett, hiszen a legfiatalabb versenyző külön díjat a 3 és fél éves Lakatos ikrek kapták akik a Diósgyőri BC szineiben indultak. A legeredményesebb Külföldi versenyző a székelyudvarhelyi Lőrinc Magor ,a legeredményesebb hazai Kazinczy Bálint (Eger) a legeredményesebb nyíregyházi Maros István (Nyírsport SE) lett. A Miss Tus címet a diósgyőri Koleszár Evelin míg az ifj. Mr Tus címet Felkai Bendegúz (ESMTK) nyerte el. A csapatverseny harmadik helyezettje Kazinczbarcika , a második az ESMTK, és az első a Diósgyőri BC csapata lett, ezzel a Nyíregyháza Város Nagydíját is elnyerve. A Mr.Tus Vándorserleget a Nyírsport SE kapta, 13 nevezett versenyzője közül 11 dobogós helyen végzett.

 

 

Nyírsport SE eredmények:
Junior
130 Kg Ágoston Alexander 1.hely (Nyírsport SE)
Diák I
62 Kg Csabai Marcell 2.hely (Nyírsport SE)
50 kg Oláh Márton 2.hely (Nyírsport SE)
46kg Jeles Antal 2.hely (Nyírsport SE)
Ovis
20 Kg Malik Simon 1.hely  (Nyírsport SE)
23 Kg Kiss Lantos 3.hely (Nyírsport SE)
Gyermek II
35 kg Oláh Bálint 2.hely (Nyírsport SE)
Gyermek I
20 kg Maros Hanna 1.hely (Nyírsport SE)
           Kovács Karsa 3.hely (Nyírsport SE)
26 kg  Maros István 1.hely (Nyírsport SE)
+46 Pécsi Kevin 3.hely (Nyírsport SE)