„NO PLANET B” – ÖKO-nap Tiszadobon az éghajlatvédelemért

Az éghajlatvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet a Zöld Kör 2019. március 26-án Tiszadobon, ahol interaktív vándorkiállítással, tárlatvezetéssel, ökojátszóházzal és színházi mesejátékkal várnak kicsiket és nagyokat. A sokszínű, szórakoztató és tanulságos programsorozatra ingyenes a belépés. A szervezők - előzetes regisztrációval - gyerekcsoportok jelentkezését is várják.

 

 

Az ÖKO-nap programjai játékosan adnak tippeket. A Zöldsarok Ökojátszóházban érdekes készségfejlesztő játékokkal várják a gyerekeket, a debreceni Kuckó Művésztanya társulatának előadása pedig egy mesejátékon keresztül vezeti be a gyerekeket a zöldebb életmódba.

„Arra hívjuk fel a figyelmet, hogy minél hamarabb és magunknak kell elindítanunk a változásokat, hiszen nincs másik bolygó, amire az éghajlati katasztrófák miatt elköltözhetünk… Hétköznapi életünkben, életmódunkkal és szokásainkkal sokat tehetünk azért, hogy lassítsuk és megakadályozzuk az éghajlatváltozás előidézte anomáliákat.” – hívta fel a figyelmet a megelőzésre Molnár Antal, a programot szervező Zöld Kör vezetője

A hajdúböszörményi Zöld Kör „A nagy terv kistelepüléseknek) elnevezésű programjának keretében szervezi a tiszadobi ÖKO-napot, és Északkelet-Magyarország lakosságának szemléletformálását, klímatudatosságának növelését tűzte ki célul. A négy helyszínen (Bodrogolaszi, Hajdúböszörmény-Hajdúvid, Tiszadob és Túrkeve) megvalósuló események gyakorlati megoldásokat kínálnak és felhívják a figyelmet a klímavédelem fontosságára.

Az ÖKO-nap  programjai mellett a klímavédelem jegyében egyéb zöld akciókat is tartanak. Tavasszal őshonos gyümölcsfákat osztanak ki háztartásoknak és tájékoztató fórumokat tartanak, ahol a résztvevők az előadás meghallgatását követően saját kertjükben ültethetik el az ajándékba kapott facsemetéket. A gyerekeknek gyakorló kiskerteket alakítanak ki, ahol az iskolás korú gyerekek elsajátíthatják a kertművelés fogásait, visszaidézve a hajdani iskolai gyakorlókertek eszméjét.

 

„NO PLANET B” ÖKONAP

2019. március 26.

Helyszín: RÉTI MÁTYÁS FALUHÁZ, Tiszadob, Táncsics Mihály utca 2.

 

Tervezett program 13 - 17 óráig:

- ZÖLD OTTHON - A FENNTARTHATÓ HÁZTARTÁS

Interaktív vándorkiállítás, tárlatvezetéssel, csoportok részére előzetes időpont egyeztetéssel

- ZÖLDSAROK ÖKOJÁTSZÓHÁZ

A fenntarthatóság és a hulladékgazdálkodás jó gyakorlatainak bemutatása, valamint készség-fejlesztés játékos formában; klímavédelmi totó

- TISZTA, SZÍNES VILÁG ÖKOMESEJÁTÉK

A debreceni Kuckó Művésztanya utcaszínházi társulatának előadása, kicsiknek és nagyoknak

- KLÍMAVÉDELMI TOTÓ SORSOLÁS

Ajándéksorsolás a helyes kitöltők között.

 

Bővebb felvilágosítás és csoportok részére jelentkezés: klimavedelem(kukac)zoldkor.net, 06(20)437-3500

A részvétel ingyenes.

 

A Zöld Otthon Kiállítás és Tárlatvezetés közeljövőben tervezett helyszínei:

2019.04.23-25: Hajdúböszörmény, Bocskai tér 2. földszint

2019.05.19: Túrkeve, Kevi Juhászfesztivál 2019, Klímavédelmi sátor

A kiállítás honlapja: http://zoldotthon.net/hu/

A kiállításról készült kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=UNMXDzKMbZo

A kiállítás bérelhető cégek, intézmények számára: http://zoldotthon.net/hu/dijszabas