Kalocsai László festménykiállítás megnyitója

2019. 04. 03. szerda 16. 30

Kalocsai László festménykiállítás megnyitója  A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban 2019. április 3-án 16.30-tól második alkalommal mutatja be festményeit Kalocsai László alkotó. A kiállítást megnyitja: Dr. Bihari Albertné és Nagy József festőművész Közreműködik: Illyés Péter előadóművész és Minya Tamás a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulója.

 

 

Az alkotó életrajza:  

Kalocsai László vagyok, Újfehértón lakom és öt éve kezdtem el foglalkozni a festéssel, festegetéssel. Rajzolni gyerekkorom óta szeretek, műszaki végzettségű vagyok. Az újságból másolgattam ki a rajzokat, saját kedvtelésemre. Lányaim mikor kicsik voltak, rajzfilm mesefigurákat rajzoltam nagyobb rajzlapra és a szobájuk falát díszítette, ennyi volt az alkotásom, lányok megnőttek és a rajzolás felejtődött.

2014 év elején láttam meg Nagy József egyik képét a Google+-n, majd megkerestem a Facebook-n és lájkoltam a képét. Én előhozakodtam, hogy valamikor rajzoltam, megkérdeztem hol kezdjem el, elkezdtünk chatelni és oktatott.  Először egy gömböt rajzoltatott velem, minden fázist lefényképeztem és elküldtem, Ő pedig telefonon elmondta mit javítsak. Így alakult ki egyfajta távoktatás közöttünk és egyre több rajzot készítettem, először ceruzarajzok és később biztatott színes képekre, először pasztellkréta utána akril festék.

Kalocsai László festménykiállítás megnyitója

Kialakult stílusom még igazán nincsen, festem ami megtetszik legyen az portré, tájkép vagy csendélet. Először 2014 nyarán töltöttem néhány napot Bükkösdön a Mesteremnél, ott már olajfestékkel festettem és azóta is azzal dolgozom, már sikerült hét alkalommal egy-egy hetet eltölteni nála amit a festészet gyakorlásával töltöttünk.

Kalocsai László festménykiállítás megnyitója

Tavaly közösen mentünk más által szervezett Alkotótáborba, számomra egy idegen új környezet volt. Idén is szeretnék visszamenni oda. Pécsen 2015-ben volt a mesteremmel közös kiállításunk Mester és tanítványa címmel, 2017-ben Őszi quartett címmel szintén Pécsen volt közös kiállításom. Az első önálló kiállításom 2017. november 27-n volt Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Megyei könyvtárban. Utána 2018-ban lehetőségem volt helyben Újfehértón is megmutatni a képeimet. Mondhatom az elkészült képek alapján, hogy sikerült meg szerettetnie velem a festészetet, illetve az elkészült képekben a siker élményét.