A PRIMOM Alapítvány továbbra is támogatja a mikrovállalkozásokat

Továbbra is nagy népszerűségnek örvend a mikrohitel, mellyel a PRIMOM Alapítvány a legkisebb vállalkozások fejlődését igyekszik támogatni.Az Alapítvány Mikrohitel Bizottsága újabb 8 vállalkozás számára ítélt meg 62 millió forint kedvező feltételekkel igénybe vehető hitelt. Ezzel az év első negyedében, már 19 vállalkozás jutott 114 millió Ft összegű forráshoz, üzleti terveinek megvalósítására.

 

 

A beérkezett hitelkérelmek célja forgóeszköz vásárlása, valamint ingatlan vásárlás és felújítás, de több agrárvállalkozás is fejlesztheti tevékenységét - adott tájékoztatást Hargitainé Tolnai Andrea az Alapítvány mikrohitel igazgatója.

A PRIMOM Alapítvány az Országos Mikrohitel mellett a saját forrásból biztosított Helyi Mikrohitel Alap (HMA) hitelkonstrukcióival is áll a mikrovállalkozások rendelkezésére. Az Alapítvány által nyújtott hiteleket kezdő vállalkozók is igényelhetik, amennyiben megfelelő üzleti tervvel támasztják alá hiteligénylésüket. A már működő cégek körében a családi gazdálkodók, agrárvállalkozások számára is kínál forráslehetőséget a fejlesztések, beruházások megvalósítására a szervezet. A hitelt olyan vállalkozások is igényelhetik, melyek nem felelnek meg a kereskedelmi bankok szigorú hitelfeltételeinek.

Az igényelhető hitelek összege egy-egy vállalkozás esetében akár kétszer 10 millió forint is lehet, melynek kedvező törlesztési feltételei, a türelmi idő és a fix 3,9% vagy 4,9%-os kamat a kiszámíthatóság biztonságát nyújtja.

Minden mikrohitel konstrukcióra igaz, hogy 100 %-ban előfinanszírozottak, minimális önerővel, vagy akár anélkül is, rejtett költségek nélkül, többletköltség nélküli rugalmas visszafizetési lehetőséggel vehetők igénybe fejlesztési célokra. A mikrohitelt igénylők számára a PRIMOM Alapítvány térítésmentes üzletviteli tanácsadást is biztosít a futamidő alatt, ezzel is támogatva a gazdálkodó szervezetek folyamatos fejlődését.