Kézilabdapályát adtak át Nyírbátorban

Kézilabdapályát adtak át Nyírbátorban A napokban adták át a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola kültéri kézilabdapályáját. A felújítás 2018-ban indult a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Program és Nyírbátor Város Önkormányzatának, mint tulajdonosnak a támogatásával.

 

Iskolánk oktatási rendszerében kiemelt szerepet kap az egészséges életmód, a sport szeretetére való nevelés és a tehetséggondozás. A versenyekre felkészítés, s a gyermekek ösztönzése, hogy minél több sportágat aktívan megismerjenek. Intézményünk olyan programokat és nevelési eszközöket alkalmaz, ahol élményszerűen szerettetjük meg a sportágakat. Igyekszünk minden támogatást megragadni a korszerűsítésre, az eszközök fejlesztésére és mindezek bővítésére. Református iskolánk tornaterme az elmúlt években újult meg és megannyi sporteszközzel gazdagodott. Most pedig a kültéri kézilabdapályát korszerűsítettük, még nagyobb lehetőséget kínálva az utánpótlás-nevelés, a versenyeztetés, a nyári edzőtáborok, továbbá a szabadban tartott eseményekkel népszerűsítve a labdajátékokat. A 22x42 méteres elemes sportpálya minősített, érdes felületű, UV-álló műanyag burkolatú.

A játéktér felfestett, labdafogó háló tartószerkezettel és magas palánkrendszerrel, illetve 2 db szabvány méretű, rögzített kézilabdakapu-hálóval felszerelve. A pálya alkalmas bármilyen labdajátékra. Az iskola sportoktatása, a szabadfoglalkozások, a minőségi labdarúgás, a kézilabda szakosztályok munkája ezen a pályán már kiválóan művelhető. Nagyon fontos, hogy a legkisebbek is megkapják a sport és szabadidős tevékenység kulturált feltételeinek rendszeres, állandó és magas színvonalú oktatását. Az egészséges életmódra, rendszeres mozgásra nevelést korán el kell kezdeni. Ez év szeptemberétől már óvodával is bővül intézményrendszerünk. A kicsiket is idejében szeretnénk az egészséges életmódra nevelni, a sport változatos, élményszerű játékával megismertetni. Így ezentúl mind az iskolásaink, mind az óvodásaink egy korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő, minőségi pályán, jó levegőn, a szabadban sportolhatnak. Igény esetén pedig számos rendezvénynek, versenynek, szabadtéri labdajátékok eseményeinek kiváló helyszínéül is szolgál. www.batorirefiskola.hu

Sivadóné Cselenyák Dóra

Képek: