Milyen szivar való egy kezdőnek? Mik a legfontosabb tudnivalók?

Milyen szivar való egy kezdőnek? Mik a legfontosabb tudnivalók? Akinek még új a szivarosok életstílusa, annak a következő sorok igazán fontosak és érdekfeszítőek lesznek. Lássuk, hogy mi alapján is kell kiválasztani a legelső szivarokat, valamint, hogy mi a két legfontosabb fogalom, amivel tisztában kell lenni.

 

 

A szivar kiválasztása

 

Egy kezdő szivaros számára az, hogy hogyan válassza ki a legelső szivarját, igazi rejtély lehet addig, amíg nem kap néhány tanácsot a választáshoz. Mi a nagy szivarosok tanácsait most három rövid gondolattá alakítottuk, ezzel megkönnyítve a választást.

 

1. Nem kell túlbonyolítani.
 

Kezdőként nem érdemes a bonyolultabbnál bonyolultabb, különlegesebbnél különlegesebb ízvilágú és aromájú szivarok között keresgélni. Egy erős aromájú szivar könnyedén elveheti a dohányzáshoz még nem hozzászokott szervezetű újonc szivaros kedvét.
 

2. A kezdetekkor nem a legdrágább a legjobb!
 

Nem szabad bedőlni a szivarok árainak. A nagy márkák elkérik termékeikért azt a bizonyos árat, ez azonban nem jelenti minden esetben azt, hogy az adott szivar jobb lesz, mint egy barátságosabb árú társa.
 

3. Kivételesen a méret a lényeg!
 

Ezt a pontot egészen röviden össze tudjuk mindenkinek foglalni: minél vastagabb és hosszabb a szivar, annál tapasztaltabb szivarosnak ajánljuk. Tehát, egy kezdőnek érdemes egy kisebb, vékonyabb darabbal kezdeni.
 

+4. A szivarokat mindig tartsa egy humidor védelmező falai között, a szivarozás tökéletes élményéhez pedig szerezze be az összes fontos kelléket!

 

Milyen eszközökre van szüksége ahhoz, hogy beléphessen a szivarosok világába?

 

1. Szivarvágóra
 

Sok színben és típusban elérhetőek. Miért fontosak? Mert ez az az eszköz, amely biztosítja, hogy a szivarozás kezdete gördülékenyen mehessen. Ha szivar nem megfelelően van megvágva, nem ég majd rendesen úgy, ahogy kellene, s az befolyásolhatja a szivar aromáját is.
 

2. Szivargyújtóra
 

Egy egyszerű öngyújtó nem felel meg a szivaroknak. Azok az öngyújtók, amelyeket az átlagos dohányok használnak, nem biztosítják tökéletesen izzást, és akárcsak a szivarvágó esetében, ez is negatívan befolyásolhatja a szivar ízét.
 

3. Hamuzóra
 

Ennek az eszköznek nem attól függ a kiválasztása már, hogy befolyásolja-e a szivar égését. Egyszerűen arról van szó, hogy egyedül vagy társaságban akarjuk-e élvezni szivarunkat. Minél több szivart képes megtartani a hamuzó, annál több barátunk, esetleg rokonunk társaságában élvezhetjük a pöfékelést, miközben átbeszéljük az élet nagy dolgait.

Milyen szivar való egy kezdőnek? Mik a legfontosabb tudnivalók?

Na és hogy mi az a két fogalom, amivel mindenképp legyen tisztában?

 

  • Humidor: a már említett eszköz. Ez arra szolgál, hogy tökéletes páratartalom között tartja a szivarokat, így azok nem száradnak ki, és nem változik meg az idő elteltével sem az ízük.

 

  • Gauge: Ez a szivarokhoz tartozó mérőszám vagyis a szivar gyűrűmérete. 1 gauge 3,97 mm-nek felel meg. Néha az átmérőt hüvelyben adják meg, ilyenkor 1 gauge 1/64 hüvelyknek felel meg.