Újra a vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál versenyprogramjában

A tavalyi évhez hasonlóan a VIP bérlettel rendelkező látogatóink mindenkinél előbb, már 2019. július 11-én (csütörtökön) és 12-én (pénteken) megvásárolhatják jegyeiket az idei VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának előadásaira a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájában. Névre szóló bérletük felmutatásával mennyiségi korlátozás nélkül bármennyi belépőjegyet válthatnak - a szabad helyek függvényében.

 

 

VIP bérletet 2019. július 11-én és 12-én, az elővásárlási jogosultság napjain is lehet váltani! A VIP bérletek kényelmi szolgáltatásaihoz hasonlóan idén is értékesítünk VIDOR VIP színházjegyeket is, melyre szintén vonatkozik a VIP bérletesek elővásárlási jogosultsága, korlátlanul, a szabad helyek függvényében.

Három nappal előbb vásárolhatnak VIDOR belépőt a bérletesek is

Érvényes színházbérlettel rendelkező nézőink 2019. július 15-től szintén három napos elővásárlási jogosultsággal rendelkeznek a fesztivál versenyprogramjának színházjegyeire. A versenyprogram nagyszínpadi darabjaira, névre szóló bérletük felmutatásával, maximum személyenként egy bérletre, idén akár  előadásonként 8 db belépőjegy is váltható! A Rózsakert Szabadtéri Színpad két VIDOR előadására, és a kamaraszínpadi előadásokra pedig mennyiségi korlátozás nélkül, válthatnak jegyeket - a szabad helyek függvényében. Akinek még nincs színházbérlete, az se keseredjen el: az elővásárlási jogosultság időszakában is van lehetőség a bérletek megvásárlására! 2019. július 18-tól bárki számára elérhetőek majd a VIDOR jegyek személyesen, a Szervező- és jegyirodában, valamint még aznap, 2019. július 18-án 14 órától már online is megvásárolhatóak lesznek a belépők.

 

A legnagyobb nevettetők seregszemléje

A VIDOR Fesztivál versenyprogramja idén is rendkívül színes, sokféle műfajból, stílusból, hangulatból áll össze, valóban a legjobb, legnívósabb szórakoztató előadásokkal találkozhat most is a néző, a legkülönbözőbb kategóriákból. A közönség a fellépő művészek között olyan nagy kedvencekkel találkozhat, mint Nagy Sándor, Szente Vajk (Ne most, drágám, Madách Színház), Gálvölgyi János, Bánsági Ildikó (a Játékszín Mennyei hang! című előadásának főszereplői), Ullmann Mónika, Józan László (a Táncórák című Rózsavölgyi produkció főszereplői), Rékasi Károly, Pikali Gerda (a József Attila Színház Vágyrajárók előadásának klasszikus párosa). Hirtling István a filmként már nagy sikert arató, szintén játékszíni produkció, az Életrevalók főszereplője lesz, míg a Kalucsniban idén nagy sikerrel nálunk vendégszereplő Kaszás Gergő a Pinceszínház előadásával, Tasnádi István Paravarietéjével érkezik hozzánk. Idén szintén vendégünk volt MIss Marple-ként az Örkény Színház csodálatos művésznője, Kerekes Éva, őt most a Patika című előadásban láthatjuk viszont; megnézhetjük és végignevethetjük Gryllus Dorka és Kálid Artúr remek párosát a Gólem Színház kétszereplős szatírájában, a Jaj, Istenem!-ben, a Varsói melódia című örökzöld szereli játékban pedig Tompos Kátya varázsol el minket.

 

Az idei VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramja egy izgalmas újítással bővült: ettől az évtől kezdve zenés színpadi játékok is nevezhettek, melyek közül a beválogatott produkciók egy részét már láthatta a közönség. Júniusban a Menopauza című musicalt, Hernádi Judittal, Szulák Andreával, Náray Erikával, a Tanulmány a nőkről zenés játékot Kaposvárról, és július elején Szilágyi Tibor rendezésében, a Nyitott ablak darabot. Ezen a héten Détár Enikő, Xantus Barbara és Sztárek Andrea főszereplésével A férfiak a fejükre estek zenés vígjáték mutatkozik be, Mészáros Árpád Zsolt pedig júliusban két versenyprodukcióban, a Csoportterápiában és a Púposban is szerepel a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. A Rózsakert idén először a VIDOR ideje alatt is várja a közönséget: a Mennyei hang! a Játékszínből augusztus 27-én, Szabolcs megye lordjai és a miladyk, Nagy Sándor, Gubik Petra, MÁZS, Janza Kata, Dolhai Attila, Szerényi László szereplésével pedig augusztus 29-én mutatkoznak be.

 

A rendezők és az előadások palettája is mutatja, hogy valóban minden műfajból igyekeztünk idehozni a legjobbat, legizgalmasabbat. Nagy visszatérők nevével éppúgy találkozhatunk, mint új utakat kereső fiatalokkal. Az előbbire példa a már sok nagyszerű előadás rendezőjeként sokadszorra visszatérő Mohácsi János, aki az Örkény Színház Patika című produkcióját jegyzi, Bagó Bertalan, az Emberi hang rendezője, vagy a Nyíregyházára mindig hazatérő korábbi igazgatók, Verebes István (ő a Vágyrajárók alkotója), és Tasnádi Csaba (Paravarieté, Tanulmány a nőkről). Az első perctől az utolsó percig kacagtató komédiák biztos kezű mestere Cseke Péter (Ne most, drágám), Horgas Ádám szinte minden műfajban otthonos (ő jegyzi az Életrevalókat), Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója szintén nagyszerűen ért a vígjátékok nyelvén, ő most A király beszédét állította színpadra. Tavaly már találkozhattunk Nyíregyházán, a Don Carlos rendezőjeként Szabó Mátéval, ő a rendezője az Orlai Produkciós Iroda Woody Allen-adaptációjának, a Férjek és feleségeknek; Vörös Róbert, a kiváló dramaturg-rendező izgalmas és nagyon szórakoztató előadást készített a János vitéz daljáték születéséről; Kiss Csaba, aki szintén a műfaj egyik „nagy öreg”-jének számít, a Nemzeti Színház Házasság Palermóban című előadásának rendezője. Találkozhatunk idén is színészként is dolgozó rendezővel (Kocsis Gergely, a Varsói melódia színpadra állítója), valamint idén határon túlról érkező nagyszerű alkotókat is vendégül láthatunk: Sebestyén Aba a Szabadkai Népszínház Lila ákác című produkcióját jegyzi, A temesvári Csiky Gergely Színház és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának közös produkcióját, az izgalmas, szokatlan hangvételű Burundangát pedig a nálunk most bemutatkozó Csábi Anna.

 

 

A szerzők listája is rendkívül széleskörű: klasszikus és kortárs magyar szerzővel éppúgy találkozhatnak, mint ismert vagy újdonságnak számító külföldi alkotóval; és idén a sikerfilmből lett ugyancsak sikeres színpadi produkciókat is több nagyszerű előadás képviseli (Életrevalók, Mennyei hang!, Férjek és feleségek, A király beszéde). Nagy örömünkre az idén 140 éve született Móricz Zsigmond is „jelen lesz” a versenyprogramban az Újszínház Sári bíró című produkciójával. Klasszikus magyar szerző még az idei kínálatból Szép Ernő (Lila ákác, Patika), gyakran nálunk vendégeskedő szerző-kortársunk Tasnádi István, és a hatvanas éveket is megidézi a Tanulmány a nőkről produkció írója, Gyárfás Miklós. és de találunk legendás külföldi klasszikust is a kínálatban (Goldoni: Házasság Palermóban), huszadik századi szerzőt (Galcerán, Zorin, Goffredo Parise), valamint a klasszikus amerikai vígjátékot képviselő szerzőpárost, John Chapmant és Ray Cooney-t (Ne most, drágám).  

A programban valóban mindenki megtalálhatja a kedvére való előadást, szórakoztató produkciót a klasszikus bohózattól kezdve (Ne most, drágám), a népszínműves hangulatot idéző (Sári bíró, Primadonna gatyában), vagy reprezentatív nagyszínpadi előadásokon át (Patika, Mennyei hang!, Tanulmány a nőkről), a fanyarabb hangvételű tragikomédiákig (Férjek és feleségek) és az egyedi látásmódú, műfaji határokon átívelő produkciókig (Primadonna gatyában, RögvEst). A sokszereplős, látványos előadások mellett idén is nagy hangsúlyt kapnak a két- vagy kevés szereplős, a színész személyiségét előtérbe állító alkotások (Vágyrajárók, Táncórák, Varsói melódia). Nagy örömünkre az idei évadban először improvizációs színházi csapatot és előadást üdvözölhetünk a versenyprogramban igazi újdonságként, ez a Momentán Társulat a közönséget is az előadás részévé tevő produkciója, a RögvEst. Már az eddigi felsorolásokból is kiderülhetett, hogy idén is vendégül látunk nagy hagyományokkal rendelkező kőszínházakat (Vígszínház, Nemzeti Színház, Újszínház, kaposvári Csiky Gergely Színház), szórakoztató műhelyeket, mint a Rózsavölgyi Szalon, Játékszín, Orlai produkciós Iroda, művészszínházakat (Örkény István Színház), valamint tehetséges, új utakat kereső csapatokat (Momentán Társulat).