Indul a VIDOR Fesztivál!

2019. augusztus 23-án pénteken hivatalosan is kezdetét veszi a VIdámság és Derű Országos Seregszemléje Nyíregyházán, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A megnyitó ünnepség 18:30-kor lesz, de már előtte érdekes programokra számíthatunk.

 

 

A belvárosban már 15 órától a VIDOR Faluban sétálhatunk. A Kossuth tér és a Hősök tere találkozásánál, a Városalapítók szobra körül helyezkedik el idén ismét a VIDOR falu, a gasztronómia és az igényes szórakozás ínyenceinek helyszíne. Tavaly nagy sikert aratott ez a kulináris-kulturális kezdeményezés, mindenki szívesen kóstolt finom házi ízeket, és hallgatott vérpezsdítő, hangulatfokozó zenét. Idén sem lesz ez másképp: gasztronómiai csemegék, finom borok és az elmaradhatatlan pálinka-különlegességek mellett színes zenei és utcaszínházi programok várják mindazokat, akik ellátogatnak a VIDOR faluba.

A Krúdy Gyula Art Moziban 17:30-tól a ZÖLD KÖNYV című 2018-as amerikai drámát fogják vetíteni. A színház Nagyszínpadán 19 órától a Sári bíró, a Krúdy Kamarában 19:30-tól a Táncórák című darabot adják majd. A belvárosban 17:50-től a SONUS nevű ütőeggyüttes lép fel. A SONUS ütőegyüttes 1974 óta létező és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar keretein belül működő együttes. Magyarországi fellépéseik mellett több külföldi országban bizonyították már a debreceni ütősök felkészültségét. Több alkalommal jártak Horvátországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, koncerteztek Csehországban, Németországban és Japánban. Programjukban állandóan szerepel gyermekeknek szóló hangszerbemutató és könnyed alkalmakra szánt szórakoztató élménykoncert. Nagykoncertjeiken a kortárs magyar és külföldi zeneszerzők darabjai mellett nagy sikerrel szólalnak meg az együttes tagjai által készített művek és átiratok. A zenekar tagjaiból alakult TanBorEn Trio a 2019-es Kamara Virtuózok győztese lett.

 

A Kossuth tér nagyszínpadán eközben DEBORA CATTANEO ,  a  "levegő királynője" lép föl. Ezt követi majd a hivatalos megnyitó 18:30-tól, ahol többek között Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója vágja majd el a klasszikusnak számító VIDOR lufikat. Hét órától megkezdődnek a koncertek, esőként a LÓCI JÁTSZIK lép a színpadra. A Lóci Játszik zenekar története öt éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. 2015-ben megjelentették a „Hadd legyek arról híres…” című lemezüket, sikeresen turnéztak a Margaret Islanddel közösen, és fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. A 2017-es év elég jól indult a zenekarnak, hiszen megnyerték a Fonogram „Év Felfedezettje” címet és a Szigetes Fesztiválok rangadóján, a NagySzínPadon is ott voltak a legjobb 8 között. Aki egyszer elmegy egy Lóci koncertre, az szinte egyből rajongóvá válik, és a kibontott csokornyakkendős csapat fellépésein személyesen is átélheti, hogy milyen az, amikor a Lóci játszik.

 

 

Az egyik legjobban várt produkció minden bizonnyal a 20:30-as kezdésű BEST OF GESZTI  lesz. A Best of Geszti koncert minden, ami Geszti Péterben jó, egy új, ütős, szórakoztató produkcióba sűrítve, egyszerre retro és mai. A kilencvenes évek nagy slágerei mindenkit magukkal ragadnak, de Geszti lendületes színpadi jelenléte és humora feledteti az idők múlását. Geszti időtlen, mint a jókedv – amire mindenkinek szüksége van. A 2016-ban megjelent Létvágy album bejárta az országot és a határon túli közösségeket, a Rapülőkkel pedig 2017-ben kétszer is megtöltötte a Budapest Arénát, majd vidéki turnéra indult a csapattal, most pedig a VIDOR Fesztivál színpadára is megérkeznek. Ahogy kedvenc mondása szól: „Az idő az egyetlen dolog, ami magától telik, a többi rajtunk múlik.” Rajta pedig nem múlik, hogy nagy buli kerekedjen a koncertjein!  

 

 

Este tíztől a Sunshine Kisszínpadon a NYUGHATATLAN nevű banda zenél majd. A 2010-ben alakult zenekar nevét a Johnny Cash életéről készült játékfilm ihlette. Kilenc év alatt négy lemezt adtak ki, a 2016-os albumuk aranylemez lett, valamint felkerültek a TRD osztrák kiadó Rock & Roll válogatás lemezére. 2010 óta több mint 400 koncertet adtak itthon és a környező országokban. A saját dalaikban érződik a Rock & Roll szeretete és minden ritmusban, hangjegyben megtalálható a Johnny Cash iránti rajongás is. De ezt követően sem kell még hazamenni, hiszen az idei VIDOR Kertben a DJ-k 22.00 – 02.30 óra között szórakoztatják a közönséget.