Megújul a Korányi Frigyes utca

A Korányi Frigyes utca felújításával elkezdődött a TOP-6.1.5-16-NY1-2017-00003 azonosító számú Korányi Frigyes utca felújítása, a Korányi Frigyes utca – Csaló köz csomópontban körforgalom kiépítése és Szarvas utca felújítása című projekt.

 

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata még 2018-ban nyerte el annak az európai uniós pályázatnak a támogatását, amelynek keretében az elmúlt napokban elkezdődött, Nyíregyháza egyik fő ütőerének, a Korányi Frigyes utcának a felújítása, első ütemben a Kosbor utcai körforgalomtól az Eperjes utcai elágazásig. A Korányi Frigyes u. felújítása és a Korányi Frigyes u. – Csaló köz csomópontban körforgalom kiépítése bruttó 825,47 millió Ft, míg a Szarvas utca felújítása bruttó 137,99 millió Ft összegből valósul meg. A projekt teljes költségvetése - kiegészülve az egyéb járulékos költségekkel - azaz a támogatási összeg bruttó 1.121 milliárd Ft, mely vissza nem térítendő támogatás. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt célja, hogy Nyíregyháza városközpont irányába megjelenő jelentős gépjárműforgalom számára biztonságosabb közlekedési feltételek és körülmények megteremtése mellett elősegítsük az egyenletes haladást, ezáltal csökkentve a felesleges várakozásokat és így a környezeti terhelést. Cél továbbá, hogy az érintett nyomvonalak által kiszolgált területek gazdasági-kereskedelmi funkcióját erősítsük, valamint elősegítsük, hogy ezen településrészek jobban, és könnyebben megközelíthetővé váljanak a munkavállalók és a vállalkozások, illetve a lakosok számára.

A fejlesztéssel érintett útszakaszok:
-    Korányi Frigyes utca felújítása a Kosbor utcától a Sóstóhegyi útig és a Korányi Frigyes utca - Csaló köz csomópontban körforgalom építése;
-    Szarvas utca felújítása, a Vécsey köz – Móricz Zsigmond utca között.

A projekt keretén belül minkét útszakasz vonatkozásában burkolat felújítás, kerékpáros létesítményekben szakadási pont megszüntetése, akadálymentesítés, autóbuszöblök átépítése, autóbusz megállóhelyek szükség szerinti áthelyezése, autóbuszperonok akadálymentesítése, öbölpárok között biztonságos gyalogos átvezetés kiépítése egyaránt tervezett, a csapadékvíz elvezetés megfelelősségének ellenőrzése, szükség szerinti egyéb beavatkozások megvalósítása mellett.

További információ kérhető:

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.
Tel.: 06-42/524-524
Web: www.nyiregyhaza.hu