Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Tiszadob nagyközségben

Tiszadob Nagyközség Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 19,32 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

 

A pályázati felhívásra Tiszadob Nagyközség Önkormányzata 2016.06.29-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2019.12.15-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00032. A fejlesztés célja az Általános Iskola épület energetikai korszerűsítése. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése, megújuló energiahordozókkal való ellátása vált valóra. A projekt 19,32 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően napkollektoros rendszer, valamint 19 kW-os napelemes rendszer került telepítésre, melynek köszönhetően az épület energiahatékonysága növekszik a fenntartási költségei jelentősen csökkenek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.