Helyi utak fejlesztése Pusztadoboson

Pusztadobos Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretében a Vidékfejlesztési Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése elnevezésű pályázati konstrukcióban 99,95 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.
 

 

 

A pályázati felhívásra Pusztadobos Község Önkormányzata 2017.02.09-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2020.02.22-én fejeződhet be. A projekt azonosítószáma VP6-7.2.1-7.4.1.2-16. A fejlesztés célja a helyi utak karbantartása és fejlesztése. Az utak felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően a helyi utak minősége javult illetve a mellette húzódó szikkasztó árok is kialakításra került. A projekt 99,95 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően mind az útburkolat, mind az alatta elhelyezkedő zúzottköves réteg kicserélésre került, emellett a szikkasztóárkok kialakítása is megtörtént. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsabbá, élvezhetőbbé és biztonságosabbá vált a közlekedés ezen a szakaszon.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.