Környezettudatosság és költözés

A környezettudatosság egyre jobban begyűrűzik a hétköznapjainkba, éppen ezért nem meglepő, hogy olyan területen is megjelenik, amelyben eddig nem vettünk róla tudomást, vagyis a költöztetés során. Mivel a költözés amúgy is stresszes folyamat, nem szeretünk ilyenkor még több gondot venni a nyakunkba, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne tekintettel lenni a környezetre, amikor új lakcímre cseréljük a régit.

 

 

Csomagoláshoz használjuk a már meglévő dolgainkat!
 
Ahelyett, hogy szaladnánk az IKEA-ba új és ropogós költöztető dobozokat venni, használhatjuk az otthonunkban egyébként is megtalálható holmikat. Gondolunk itt a műanyag rekeszekre, fiókokra, hátizsákokra, bőröndökre, strapabíró bevásárlótáskákra, meglévő dobozokra, melyekbe bátran elhelyezhetjük a kisebb-nagyobb dolgokat, melyeket magunkkal szeretnénk vinni.
 
A legtöbb ember postaládája tele van kéretlen reklámújságokkal, ezeket is felhasználhatjuk a törékenyebb tárgyak csomagolására. Sőt, ha legközelebb rendelünk valamit házhozszállítással, annak se szabaduljunk meg a csomagolásától, hiszen ezek a dobozok költözéshez kifejezetten jól jönnek, nem beszélve a bennük található helykitöltő buborékfóliáról.
 
Használt dobozok és csomagolóanyagok beszerzése

 
Nem csak a saját házunk táján érdemes körülnézni, hanem rokonokat és barátokat is megkérhetünk, hogy a netes rendeléseik csomagolását tegyék félre számunkra.
 
Ezen felül több olyan bolt is van, ahol a termékek gyűjtődobozát kihelyezik a pult mellé, hogy aki táska nélkül vásárol, az is haza tudja vinni a beszerzett holmit. Az ilyen helyeken érdemes megérdeklődni, hogy tudnának-e segíteni nekünk néhány olyan dobozzal, melyeknek a költözés során hasznát vehetnénk.
 
Szelektálj!
 
A költözés előtti szelektálásnak nem csak a pénzspórolásban van szerepe, hanem a környezettudatosság szempontjából is fontos lépés. Hiszen egyrészt minél kevesebb holmit kell elfuvarozni az új címre, vélhetően annál kevesebbet kell fordulni a költöztető járművekkel.
 
Másrészt ez egy remek alkalom arra, hogy a felesleges holmit az újrahasznosítás jegyében továbbadhassuk (akár pénzért, akár ingyen) olyan valaki részére, aki még biztosan hasznát fogja venni.

 

 
Olyan céget bízz meg a költöztetéssel, melynek szívügye a környezetvédelem!
 
A stresszmentes költözés jegyében sokan költöztető cégekre bízzák a feladat lebonyolítását. Ma már vannak olyan vállalkozások, melyek igazodnak a vásárlói igényekhez, vagyis egy kis kereséssel könnyen találhatunk olyan társaságot, amelyik elkötelezett a környezetbarát megoldások mellett.
 
Ha neked is fontos a környezetvédelem, és éppen költözés előtt állsz, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu költöztető csapatával, ahol kérésed alapján a lehetőségeikhez mérten a lehető legminimálisabbra fogják csökkenteni a költözésed ökológiai lábnyomát.