Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyírbéltek nagyközségben

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 189,06 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra az Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata 2016.06.29.-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2019.12.31-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00030. A fejlesztés célja az Polgármesteri Hivatal, Idősek Otthona és Általános Iskola korszerűsítése. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése vált valóra. A projekt 189,06 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően a fűtési rendszer korszerűsítése, nyílászárók cseréje, az épületek külső szigetelése nyílászárók cseréje, valamint akadálymentesítés és napelemes rendszer telepítése valósult meg, melyeknek köszönhetően az épület közüzemi számlái is jelentősen csökkenek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.