Psyché előadás a Táncfarsangon

Először vendégszerepel a Móricz Zsigmond Színházban Feledi János vezette Feledi Pro-ject. Weöres Sándor ihlette előadást öt éve játszák nagy sikerrel és február 17-én láthatja a nyíregyházi közönség a Táncfarsangon.

 

 

A Weöres Sándor műve ihlette előadás egy különös és féktelen szabadságvággyal meg-áldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát, beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni! Ez hová vezethet….?

Weöres Sándor úgy tekintett az általa megírt figurára, mint énje kiterjesztésére, kivetülésé-re egy számára férfiként sohasem megélhető női alakban. Annak a szabadságvágynak és vadságságnak a kivetülése ez a női figura, amit a mindennapokban nem tudunk megélni. Beteljesületlen szerelem és a ragaszkodás tragédiája.

A 2015-ös veszprémi Tánc Fesztiválján díjjal jutalmazott darab címszereplője Horváth Zita, partnerei pedig Halász Gábor és Feledi János, az előadás koreográfusa, rendezője lesznek.

Az előadásra jegyek a https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/tancfarsang-2020-feledi-project-ps... linken elérhetőek.

 

Fotó: Papp Tibor

 

Az előadás támogatója a Nemzeti Kulturális Alap, produkciós partner Pro Progressione.

Az alkotó, Feledi János a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa.

 

Címlapfotó: Szigeti László