Rekordév a nyíregyházi erdei iskolában

Minden tekintetben rekordév volt a 2019-es az alapítása tizedik évfordulóját ünneplő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolában. A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által fenntartott intézményben 427 erdőpedagógiai órát tartottak tavaly, ezeken csaknem 6000 gyerek és kísérő vett részt. 35 óvodás és 157 iskolás csoportot fogadott az erdei iskola, de voltak előadások felnőtteknek, és lebonyolítottak több nagyrendezvényt is.

 

 

A leggyakrabban 2 órás programokra jelentkeztek a csoportok, de fél- és egész napos foglalkozásokat is rendeztek. Sikeresnek bizonyult az „Erdőt – erdészt az iskolába!”elnevezésű kezdeményezés, aminek során 16 alkalommal tartottak rendhagyó tanórát az erdei iskola munkatársai iskolákban. Népszerűek voltak a tavaszi csemeteültetési, erdőfelújítási akciók, és az évek óta futó foglalkozásokon (Állati jó nyomozás, Őszi és tavaszi tanösvénytúrák, Madáretetés, Madárgyűrűzés) is a korábbinál többen vettek részt. Nagy sikert aratott a lakosság körében az önkéntes csemeteültetési program, melyet a Sóstói-erdőben szerveztek meg.

 

 

Idén a jól bevált programok mellett új foglalkozást is hirdet a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola „Füles és társai” címmel. Ez természetesen nem Micimackóról és barátairól szól. Az Év Madarát, az erdei fülesbaglyot, valamint a Sóstói-erdőben élő többi éjszakai ragadozót mutatja be, és kiemelten foglalkozik az Év Fájával, a tatár juharral. Az erdei fülesbagoly lesz a témája az Erdők Nemzetközi Napjára kiírandó rajzpályázatnak is.