Tájékoztató Nyíregyházán a közbeszerzési törvény módosításáról

A közbeszerzési törvény aktuális változásairól tartanak konzultációval egybekötött tájékoztatót 2020. január 29-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

 

 

Rendezvény időpontja: 2020-01-29 10:00 - 2020-01-29 13:00
Rendezvény helyszíne: Sz-Sz-B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.)

Az Országgyűlés 2019 decemberében elfogadta a közbeszerzési törvény módosításáról szóló javaslatot. A közbeszerzésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló 2019. évi CXX. törvény 2019. december 18-án került kihirdetésre. A módosító törvény több lépcsőben hatályba lépő rendelkezései néhány nagyobb volumenű változtatás mellett számos gyakorlati jellegű kiigazítást, illetve pontosító szabályt tartalmaznak. A módosítás érintette a támogatásból megvalósuló beszerzések szabályait, az ellenőrzés rendszerét, a nemzeti eljárásrend szabályait.  Módosultak – többek között – a kizáró okok, a kapacitást nyújtó szervezetekre irányadó előírások, a kétlépcsős bírálat szabályai. Pontosításra kerültek az iratbetekintés szabályai, a tájékoztatók megküldésére vonatkozó rendelkezések.

Szakmai napunk keretében a változások mellett kitekintést teszünk a legfrissebb és irányadó joggyakorlatot egyes kérdéseire, így foglalkozunk

  •     a szakmai ajánlat hiánypótlásának kérdéskörével;
  •     felolvasólap és az ajánlat eltéréseivel;
  •     alvállalkozók bejelentésével;
  •     szerződés teljesítése, ellenőrzése kérdéseivel.

 

A konzultációt tartja: dr. Kothencz Éva, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, közbeszerzési és társasági szakjogász.

A konzultáción való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.