Nemzetközi üzletember-találkozót szervezett a PRIMOM

A PRIMOM Alapítvány a vendéglátás, gasztronómia szektorban működő vállalkozások számára rendezett nemzetközi üzletember-találkozót Budapesten, a SIRHA 2020. szakmai kiállítás kísérőrendezvényeként február 5-én.

 

 

A PRIMOM Alapítvány által szervezett programra 15 országból, száznál is több vállalkozás érkezett. A létrejött tárgyalások száma az első becslések szerint 90, melyből 77 nemzetközi vonatkozású. A kínálat és a kereslet találkozására kiváló lehetőséget biztosító fórumon elsősorban a vendéglátás, gasztronómia ágazatokban, illetve a kapcsolódó szektorokban úgymint csomagolástechnika, bútorgyártás, konyhai eszközök berendezések gyártása, élelmiszer-előállítás területén működő gazdálkodó szervezetek ismerték meg partnereik termékeit, szolgáltatásait. A rövid üzleti megbeszélések célja a kapcsolatfelvétel, melyet a későbbiekben további információcsere követ, ami alapján a felek megalapozott döntést hozhatnak, hogy üzleti partnerekké válnak vagy sem. A PRIMOM Alapítvány Enterprise Europe Network irodája folyamatosan nyomon követi a hasonló események eredményeit, támogatva a magyar résztevőket térítésmentes szakmai szolgáltatásaival.  

A nemzetközi partnerkeresés mellett, projektpartnerek felkutatásában is közreműködnek az iroda szakértői, egy-egy vállalkozás vagy egyéb szervezet számára, de tájékoztatást adnak hazai és nemzetközi forrásokhoz való hozzájutásról is. Számtalan megyei vállalkozás vette igénybe a térítésmentes tanácsadást, mely működésüket támogatta és új üzleti partnerhez juttatta őket.

A SIRHA Budapest  kétévente kerül megrendezésre, egyre szélesebb körét érintve a HORECA szektornak. A résztvevők számára nemzetközi megmérettetéseket szerveznek, melyek között a szakácsversenyek, cukrászesemények, neves séfek bemutatói közétkeztetési szakácsverseny cukrászbemutató is szerepelt, a Bocuse d’Ore hazai döntője mellett. A több mint 400 kiállítót felvonultató bemutató a szervezett események mellett a standokon is páratlan lehetőséget biztosított az üzleti megbeszélések kezdeményezésére.