SOA - Új fesztivál Nyíregyházán, itt a Sóstó Open Air!

Eljött végre, amire sokan már nagyon régóra vártak: Nyíregyházának is lesz nagyszabású, többnapos könnyűzenei fesztiválja, a Sziget, a Campus, a FÖHE vagy a VOLT mintájára. A főszervező Event Punkz Kft. már megmutatta mit tud a régióban, hiszen az alapító tagok nevéhez kötődik a kedvelt kisvárdai L.E.S.Z. Feszt is, mely 5 év alatt az ország TOP 10 fesztiváljai közé nőtte ki magát.

 

 

A Sóstó Open Air Fesztivál időpontja: 2020. június 24-27.
A Sóstó Open Air Fesztivál helyszíne: Nyh, Sóstói út 76.

A szervezők célja egy olyan könnyűzenei fesztivál felépítése, mely zeneileg széles spektrumon mozog, a poptól kezdve a rock és elektronikus zenén keresztül egészen a retróig.

A helyszínről:
A helyszín Nyíregyháza-Sóstógyfürdőn az egykori KISZ tábor, volt Hotel Sóstó területe és a hozzá tartozó KATLAN rész. közel három hektáros, körbekerített terület Nyíregyháza leggyönyörűbb részén, Sóstógyfürdő központjában helyezkedik el, fás, ligetes területen, mely forró nyári napokon komfortosabbá teszi a látogatók számára a szórakozást. A területen található épületrészek fényfestéssel különleges látványt nyújtanak majd. A fesztiválhelyszín jól megközelíthető, idegenforgalmilag frekventált terület, kitűnő szálláslehetőségeket találhatnak a látogatók a közelben és számos napközbeni szórakozási lehetőséggel is élhetnek. (Nyíregyházi Állatpark, Aquarius Élmény- és Parkfürdő, Muzeumfalu, stb.)

   

 

A programról:
A Sosto Open Air programjának gerincét azok a mainstream előadók adják, akik Magyarország fesztiváljainak főszereplői. Azok, akik olyan maradandó dalokat szereztek és adnak elő, amelyek országosan is a legszélesebb korosztályt érik el.(Majka, Rúzsa Magdi, Bagossy Brothers Company, Wellhello)
Ezen túl a legnépszerűbb rock bandák mellett (Osszián, Depresszió, Leander Kills, Alvin, stb.) feltűnnek majd a régi nagy retró előadók is (Picasso Branch, TNT, Kozmix, stb.)
Akik pedig a pörgősebb ritmusokat kedvelik, azok zenei helyszínként a Dance Arenat választhatják, ahol a legismertebb Dj-k dolgoznak majd esténként. (Edo Denova, Szecsei, Katapult DJ. Willcox, Dr.BRS, stb.)

 

A névsor már majdnem teljes, de a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egy magyar és egy külföldi együttessel még zajlanak a tárgyalások, és ha sikerül megnyerni őket a fesztiválnak, akkor várhatóan márciusban jelentik be őket - tudtuk meg Pásztor Istvántól (Alvin) Sosto Open Air programigazgatójától.

A fesztivál négy zenei helyszínén a legmodernebb hang-, fény- és színpadtechnika kerül beszerelésre. Olyan irányított hangrendszereket alkalmaz majd a szakképzett technikus csapat, amely kisebb zajterhelés mellett nagyobb koncertélményt biztosít.

 

 

 

A jegyekről:
A napijegyek ára még nem ismert, de a négynapos bérlet várhatóan 24990Ft-ba fog kerülni. Az Early Bird bérlet azonban már kapható 13990 Ft-ért,de Valentin napi páros bérletre is hirdetnek akciót a szervezők! Sóstógyfürdő és Sóstóhegy lakosai számára pedig egyedi, kedvezményes „szomszéd” jegyeket biztosítanak, amit lakcím kártya felmutatásával tudnak majd igénybe venni ezen városrészek lakói.

 

 

Nyíregyháza városvezetőinek elképzelése és a szervező csapat álma egymásra talált. A Sóstó Open Air Fesztivál tervét, a városban megjelent igények alapján, támogatta Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata.Nyíregyháza színes és egyre bővülő kulturális és zenei program kavalkádját a fiatalok és az idősebbek is kedvelik szeretik és évről évre elégedettebbek azokkal. Ugyanakkor az elmúlt években hiányzott a városi rendezvények sorából egy több napos könnyűzenei fesztivál értékes kísérőprogramokkal - vallja Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere is, aki Ecsedi Noémi diákpolgármesterrel egyeztetve jutott arra a következtetésre, a szabolcsi megyeszékhelynek igenis szüksége van egy ilyen rendezvényre. Mi csak támogatni tudjuk a kezdeményezést, és izgatottan várjuk a további részleteket!