Sógornők - olvasópróba a Móricz színházban

 Megtartották a Sógornők című előadás olvasópróbáját, melyet 2020. április 4-én, szombaton 19:00 órától mutatnak majd be a Nagyszínpadon. Alább olvashatnak a darabról bővebben.

 

 

Michel Tremblay

SÓGORNŐK

Rendező: HORVÁTH PÉTER

 

A Sógornők Michel Tremblay kortárs kanadai író legismertebb alkotása. A varázslatos erejű történet joual nyelven íródott, mely a Kanadában élő, több mint 300 éve odatelepedett franciák rétegnyelve. A szöveget mindvégig szellemes nyelvi játékok fűszerezik, melyet Parti Nagy Lajos kiváló fordításában ismerhet meg a közönség.

 

 

Egy nagyváros lakótelepén élő családanya, Germaine, váratlanul megüti a főnyereményt: korlátlan vásárlási lehetőséget a plázában akár egy teljes katalógus erejéig. Előfeltétele „csupán” annyi, hogy a jackpotként kapott egymillió bélyeget – hazai szupermarketekből és benzinkutakból is ismert matricákat – megannyi kis füzetecskébe felnyalja. De, mert nem kíván életéből erre hónapokat szánni, továbbá a kicsönt és a fürdőt is mihamarabb szeretné modernizálni: összehívja barátnőit, rokonait, szomszédait egy kis péntek esti ragasztópartyra.  A lampionok fényében kedélyesen induló este során, az elfogyasztott italok hatására elfojtott indulatok szabadulnak fel, sorsok titkaira derül fény. És számtalan kis momentumra, ami onnan, Amerikából nézve, a mi Ajrópánkban, Eerópánkban, Jurópánkban olyan szeretni valóan különös.