Nyíregyháza város közleménye március 18-án

Figyelembe véve a Kormány mellett dolgozó Operatív Törzs intézkedéseit, a nyíregyházi operatív munkacsoport szakembereinek javaslatait és értékelve a jelenlegi helyzetet, Dr. Kovács Ferenc polgármester az alábbi tájékoztatást adja:

 

 

Március 18-ától nem fogadnak ügyfeleket a NYÍRVV Nonprofit Kft. Tüzér utca ügyfélszolgálati irodáiban. A telefonos ügyfélszolgálat változatlan formában működik. Leveleket postai úton, vagy e-mailben a varosuzemeltetes@nyirvv.hu címen is fogadja a városüzemeltető cég.

Március 19-étől nem látogatható a nyíregyházi Városi Stadion.

A Polgármesteri Hivatalban március 19-étől (csütörtöktől) a személyes ügyfélfogadás szünetel. Az ügyfelek tájékoztatása telefonon munkaidőben, míg az elektronikus ügyintézés folyamatosan és zavartalanul működik. Ügyfeleket csak a jogszabály szerinti kötelező, halaszthatatlan és személyes jelenlétet igénylő ügyekben (házasságkötés, halotti anyakönyvi ügyek) fogadnak.

Az országos tisztifőorvos március 17-étől kiterjesztette a látogatási tilalmat a Magyarország területén működő összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézményre, a gyermekjóléti alapellátást működtető családok átmeneti otthonára és gyermekek átmeneti otthonára, a gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményekre és a javítóintézetekre.
A Jósa András Kórház szigorú óvintézkedéseket vezetett be a betegek és a dolgozók védelmében. Kérjük azokat mindenki tartsa be. https://www.nyiregyhaza.hu/post/fontos-kozlemeny-erkezett-a-szabolcs-sza...

A Nyíregyházi Tankerületi Központ határozatlan időre felfüggesztette az óvodás korú gyermekek utazó gyógypedagógiai ellátását.

A fűtés és melegvíz-szolgáltatás a Nyírtávhő Kft. szolgáltatási területén zavartalanul üzemel.

Az Önkormányzat felhívja azoknak, az idén 70. életévüket betöltő vagy azon felüli, otthonukban tartózkodó személyek figyelmét, hogy ha a bevásárlást vagy a gyógyszerkiváltást a családtagok vagy a szomszédok segítségével nem tudják megoldani a 20/253-5103 telefonszámon kérhetnek segítséget.
A polgármester arra kéri a nyíregyháziakat, hogy minden óvintézkedést tartsanak be, aki teheti ne hagyja el az otthonát. Figyeljenek és vigyázzanak egymásra, fokozott odafigyeléssel a látókörükben élő idős emberekre. A diákok maradjanak otthon, tanuljanak, ne menjenek a bevásárló központokba és ne szervezzenek csoportos programokat, házibulikat.

A higgadt és felelősségteljes hozzáállás azt jelenti, hogy a családból csak egy fő menjen vásárolni, és kizárólag élelmiszer, vagy gyógyszer beszerzése céljából. Akiknek egészségügyi panaszaik vannak, ne személyesen menjenek az orvoshoz, telefonon hívják a háziorvosukat, vagy a Nyíregyházán 0-24 órában működő orvosi ügyeletet.
Köszönet mindazoknak, akik azért dolgoznak, hogy a koronavírus terjedését lelassítsuk! Köszönet mindenkinek, aki biztosítja, hogy a lakosság egészségügyi-, gyógyszer-, és élelmiszerellátása folyamatos és biztonságos legyen. Köszönet az egészségügyben dolgozóknak, az áruházak és gyógyszertárak alkalmazottainak, valamennyi közszolgáltató és valamennyi hatóság munkatársainak.

Az óvintézkedések betartásával a saját magunk védelme mellett az ő munkájukat is segítjük.

A városvezetés által felállított operatív munkacsoport naponta elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedésekre tesz javaslatot. Kérjük, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon, valamint az önkormányzat által kiadott sajtóközleményekből.
Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket is tartalmazó sajtóközleményünk elérhető városunk hivatalos weboldalán:
https://www.nyiregyhaza.hu/

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester
megbízásából:

 

Dr. Kása Brigitta
aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője