Nyíregyháza város közleménye március 20-án

Értékelve a jelenlegi helyzetet, Dr. Kovács Ferenc polgármester az alábbi tájékoztatást adja: Az elmúlt napokban Nyíregyházán is számos óvintézkedést vezettünk be, amelyeknek az a célja, hogy meggátoljuk és lassítsuk a koronavírus járvány terjedését. Ezúton is felhívom minden nyíregyházi figyelmét, hogy az óvintézkedések csak akkor lehetnek hatékonyak, ha mindenki fegyelmezetten betartja azokat.

 

 

Kérem, hogy ebben segítsék és támogassák egymást valamennyien. A kialakult helyzetben is őrizze meg mindenki a nyugalmát, csak a munkahelyére menjen, s ha szükséges élelmiszer és gyógyszer beszerzése céljából hagyja el az otthonát. A legfontosabb cél most a járvány megfékezése, s ezt csak önökkel együtt érhetjük el. Aki teheti maradjon otthon!

Tájékoztatom az érintett szülőket, hogy Nyíregyházán ahogy eddig, úgy hétfőtől is változatlan formában működik az óvodák és bölcsődék ügyeleti rendszere. Azokat a gyermekeket fogadják, akiknek a felügyeletét más módon nem tudják megoldani.

Az Észak - Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a személyes kontaktusok minimalizálásának érdekében a Korányi Frigyes u. 3. sz. és a Kerék u. 1. sz. alatti hulladékudvarok átmeneti időre bezárnak, sem személyes ügyintézés, sem hulladék leadása nem lesz lehetséges március 23-tól. A házhoz-menő hulladékszállítás zavartalanul biztosított.

Az operatív munkacsoport szükség esetén további helyi intézkedésekre tesz javaslatot. Kérjük, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon. Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket tartalmazó sajtóközleményünk elérhető városunk hivatalos weboldalán:
https://www.nyiregyhaza.hu/

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester
megbízásából:

Dr. Kása Brigitta
aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője