Tisztasági csomagokat kaptak a családgondozó munkatársai

Tisztasági csomagokat kaptak a családgondozó munkatársai Jászai Menyhért alpolgármester 400 db tisztító-, fertőtlenítő szereket tartalmazó csomagot adott át március 25-én a Nyíregyházi Család-, és Gyermekjóléti Központ családgondozó munkatársainak.

 

 

A csomagok a szegregált területen élő családokhoz kerülnek Polyákbokorba, a Huszár, és Keleti lakótelepre. A jelenleg is megvalósítás alatt lévő „Közösen a kiútért!” projekt célja a város leszakadó területein élők közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációjának segítése, melynek eredményeként a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei javulnak.

A projekt fontos elemei a jobb egészségügyi állapot elérése érdekében az egészségügyi szűrések, tanácsadások, preventív jellegű szolgáltatások. A jelenleg kiosztásra kerülő tisztasági csomagok is a higiénés körülmények javítását, a fertőtlenítést, megelőzését szolgálják különös tekintettel a jelenlegi veszélyhelyzetre.

Tisztasági csomagokat kaptak a családgondozó munkatársaiA tisztasági csomagok fertőtlenítő szereket, mosogatószert, kézmosó szappant tartalmaznak.

A csomagok kiosztásában a Nyíregyházi Család-, és Gyermekjóléti Központ munkatársai működnek közre.

Fontos információ, hogy március 17-től az otthonukban tartózkodó hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek (974 fő) részére napi egyszeri étkezést biztosít az Önkormányzat április 1-jéig házhozszállítással.

Április 1-jétől kibővítve az étkezésben részesülők körét, az intézményi gyermekétkeztetés (ebéd) igényelhető. Általános iskolások tízórait és uzsonnát is kérhetnek. Az étkezést változatlan térítési díjak mellett, a jogszabály szerint járó kedvezmények (ingyenesség, 50 % -os térítési díj) változatlan igénybevételével biztosítja az önkormányzat. Az ebéd (igény esetén a tízórai, uzsonna) kiosztása április 1-jétől kijelölt osztópontokon fog történni.

Tisztasági csomagokat kaptak a családgondozó munkatársai  Tisztasági csomagokat kaptak a családgondozó munkatársai

Fotó: Szarka Lajos