KultúrTér VII.

A Nyíregyházi Thália Alapítvány 2019. július 01-én indította és 2020. május 18-án zárja a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00691 azonosítószámú projektjét, melyet 3 millió forintból valósított meg az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában.

 

 

A projekt célja a helyi közösségek erősítését szolgáló kulturális, sport, szabadidős és egyéb programok szervezése. A program háttere a Nyíregyháza településén élő közösségek, civil szervezetek együttműködésének erősítése, Nyíregyháza turisztikai vonzerőjének növelése kulturális műsorok által.

Nyíregyháza város kulturális életének palettáját szélesítő produkciók létrehozása, színházi esték, előadássorozatok létrehozása, mely felejthetetlen kulturális feltöltődést biztosít. A programok során biztosítjuk a színpad bérlését, a hangtechnika bérlését, a kulturális műsorok biztosítását gyerekek és családok részére, és mindenekelőtt szórakoztatást.

E cél illeszkedik a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiához, mivel: Nyíregyháza MJV fejlesztési prioritásként nevezi meg a vonzó természeti, társadalmi, kulturális és gazdasági környezet megteremtése stratégiai célként jelöli meg a nyíregyházi agglomerációnak, mint gazdasági, foglalkoztatási, közszolgáltatási és kulturális centrumnak a fejlesztését stratégiai célként jelenik meg a pezsgő kulturális élet is. Helyi közművelődési rendelet alapelve, hogy a kultúrához való jog alapvető emberi joga minden állampolgárnak. E jogok, nemre, korra, vallásra, politikai meggyőződésre, nemzeti vagy társadalmi származásra való tekintet nélkül mindenkit megilletnek. Célunk kulturális programokat szervezni Nyíregyházán, mellyel képesek vagyunk összekovácsolni egy-egy városrészt, lakótelepet.

A programok az alábbi városrészben valósult meg:
▪ Belváros városrészben