Indiaház: Épül a legújabb állatparki attrakció

Az "Indiaház és Madárröpde létesítése a Nyíregyházi Állatpark területén" nevű projekt célja a Nyíregyházi Állatpark attrakciójának bővítése, az indiai állatvilág bemutatására szolgáló "Indiaház" létesítése. A projekt keretein belül megvalósul egy "Többfunkciós raktár" is, amely az Állatpark működését fogja segíteni.

 

 

A park hosszú ideje dinamikusan fejlődik. Az itt bemutatott állatok számát, kuriozitását, az elhelyezésük minőségét tekintve is példaértékű. A törekvés a föld állatvilágának minél szélesebb körben történő bemutatására a nézőközönség számára, amelyhez illeszkedve valósul meg a Kontinensspecifikus, India állatvilágát bemutató "Indiaház" az alábbi látványelemekkel:

1. Látogató tér:
60 férőhelyes attrakív többfunkciós oktató és közösségi tér, élőnövényes dekoráció, műsziklák terráriumok. Egy növényekkel gazdagon díszített,  indiai motívumokat tartalmazó domborművekkel borított terem, amelyből egyfelől elérhető a páncélos rinocérosz belső, másfelől a tengerparti táj a mangrove parttal és cápamedencével, illetve innen elérhető egy külön egység, a teknős bemutatók rendszere.

2. Szirtcápa- mangrove bemutató:
A látogatók számára a medence felszíne teljes egészében látható lesz, és egy tengerparti életképet fog bemutatni. A bemutató területéből kisebb része a mangrove mocsár, a nagyobb rész a tengervizes medence. A látogató le tud jutni a medence alsóbb szintjére, ahonnan a víz alatti élmény is elé tárul, akril panel betekintőkön keresztül.

 

 

3. Szárazföldi teknős bemutatók:
5 db teknős bemutató a látogató térben a központi épületrészben kerülnek majd elhelyezésre. A déli napsugárzást felülvilágítókon kapják a terráriumok.

4. Orrszarvú bemutató:
Az állatok és kifutójuk nagyméretű üvegfelületeken keresztül lesznek láthatóak a látogatók számára.

 

 

A "Többcélú raktár" célja:
Az új látványelemek kiszolgálásához, ellátásához, fenntartásához szükséges háttér bázis számára kialakított több funkciós logisztikai épület.

Az Indiaház kivitelezésének határideje 2021.02.25., míg a Többcélú Raktár kivitelezésének határideje 2020.08.29. Ám a város és a park vezetősége is reméli, hogy ennél akár hamarabb is átadhatják majd az új attrakciókat.