Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Pócspetri községben

Pócspetri Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 39,52 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra az Pócspetri Község Önkormányzata 2016.06.30-án nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2020.08.29.-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00084. A fejlesztés célja az Gondozási Központ korszerűsítése. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése vált valóra. A projekt 41,53 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően a fűtési rendszer korszerűsítése, nyílászárók cseréje, az épület külső szigetelése valósult meg, melyeknek köszönhetően az épület közüzemi számlái is jelentősen csökkenek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a http://www.pocspetri.hu// oldalon olvashatnak.