Jubileumi kis zsiráf született a Sóstó Zooban

Kis zsiráf született a Nyíregyházi Állatparkban. A neve Jubileum lett, hiszen ő a 10. Nyíregyházán született zsiráfborjú. A látogatók meglesték ahogy a gondozók cumisüvegből etetik a Nyíregyházi Állatpark kis zsiráfját így már nem titkolhatják tovább a park munkatársai az 1 hónapos csöppséget.

 

 

A Nyíregyházi Állatparkban közel 20 éve tartanak Rothschild-zsiráfokat és ritkán előfordul hogy 1-1 fiatal anya még nem tudja, hogy kell gondozni a picinyét, ezért a Sóstózoo gondozói  már nagy rutinnal rendelkeznek a zsiráfok mesterséges táplálást illetően.

Ugyanakkor tudják hogy ez sok veszélyt is rejt magában, ezért csak akkor szerették volna nyilvánosságra hozni a kis zsiráf születésének tényét, amikor már együtt szaladgálhat a csapattal.

Most azonban, hogy a látogatóink meglesték egy üvegablakon keresztül  az  Afrika kontinens élővilágát bemutató kifutóban a legújabb lakót,  a  Nyíregyházi Állatpark tájékoztatta a nyilvánosságot,  hogy Nyíregyháza legújabb kis zsiráfja 1 hónapos,  jelenleg 210 cm magas és naponta 5 l tehéntejet fogyaszt. A neve Jubileum lett, hiszen ő a 10. Nyíregyházán született zsiráfborjú.

 

 

A zsiráfok kilenc alfaját különítik el mintázatuk és afrikai élőhelyük alapján, a Nyíregyházi Állatparkban Rothschild-zsiráfok élnek. A faj a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868–1937) után kapta nevét.

Eredetileg Ugandában, Kenyában és Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda-zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint hétszáz egyed él belőlük, a világ állatkertjeiben pedig nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, Nyíregyházán a most született borjúval együtt heten élnek.